Intentant posar els nostres hospitals al dia... i apareixen les elèctriques

    Hem hagut de patir una situació tan dura com la pandèmia pel COVID, per que el conjunt de la nostra societat fóssim conscients de la necessitat de fer unes fortes inversions en el nostre sistema sanitari públic. Els hospitals de l’ Alt Penedès i el Garraf, i en concret el personal que hi treballa, han viscut una experiència molt dura però amb un resultat positiu perquè han demostrat la capacitat d’atendre la major part de les necessitats hospitalàries del territori amb un èxit notable.

    Aquest posar els hospitals al límit també ha demostrat molt gràficament una cosa que ja es sabia però que no s’abordava per manca de recursos: que les instal·lacions ja no donen per més i és imprescindible fer obres per disposar de més espai a tots ells així com la rehabilitació als més antics, especialment el de Sant Pere de Ribes. Amb aquesta idea ens hem posat a treballar tant el Consell Rector com l’equip Directiu i tècnics del Consorci, per disposar d’un Full de Ruta que poguéssim reivindicar davant tots els responsables de la sanitat pública catalana per fer-lo realitat. I en això estem. Hem tingut l’oportunitat de presentar-ho al President del país i al Conseller de Salut, antecessor meu a la presidència del Consorci, que ho han vist molt necessari per que creuen en la tasca que es fa i encara se’n pot fer més des d’aquest Hospital Transversal que és el Consorci.
    I en mig d’aquest esforç, de cop el responsable Econòmic del Consorci planteja que, de moment, la factura de l’electricitat que l’any passat ens va costar prop del milió d’euros, aquest any hi hem d’afegir 600.000 euros més. Uns diners que, si ningú ho evita, els haurem de treure del funcionament dels Hospitals. Com haurà de fer cada família a casa seva o moltes persones a les seves empreses. I tot seguit vaig pensar en el sr. Victor Manuel López, alcalde de Batres (Madrid) que es va proposar no pagar a la companyia elèctrica fins que li ordenés un jutge. Voleu dir que si hi hagués una pressió per que tots els centres públics féssim el mateix les coses no podrien canviar? Per què s’han d’enriquir “amb diner del cel” (com diuen ells mateixos) uns quants a costa de la vida i la salut de la gent? No hauria de ser normal que les coses no funcionin per que ens tornem massa conformistes; en algun punt hi ha d’haver un límit.
    Jordi Cuyàs, president del Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu