Els fons “Next Generation” pel sector públic català i els Reis Mags

  Els fons que la Unió Europea ha posat en marxa per preparar-nos per la propera generació després de la recessió provocada per la COVID19, l’Estat Espanyol els ha dividit en tres blocs, que finançaran part de projectes privats i que tot i les demandes de la Generalitat, per ara el decidiran els diversos ministeris; el que finança el sector públic estatal (Adif porta ja una bona despesa i s’han fet algunes convocatòries per ajuntaments) i el que ha de donar suport al sector públic que té les competències transferides, on sí que sembla que hi ha marge de decisió per part de la Generalitat en el cas de Catalunya.

  Però quan comences a organitzar-te per mirar d’arribar a aquests fons en el sector públic, resulta que costen molt de trobar; i no perquè no hi siguin, sinó perquè venim de més d’una dotzena d’anys molts durs per a tothom i també per al sector públic del nostre país que va quedar per sota dels mínims exigibles en una societat com la nostra. Sectors com la Salut van patir una retallada de més de 2.000 ME cada any. I quan ens començàvem a recuperar, ve el COVID que obliga a unes despeses i inversions extraordinàries. Durant tots aquests anys s’han fet molts projectes interessants que han quedat aparcats per manca de finançament; i ara, per fi, alguns veuran la llum. O sigui que, una mica, fa pensar en els que els hi toca la grossa de Nadal quan diuen que els anirà bé “per tapar forats”.
  Però això no vol dir que aquests fons no s’acabin notant. En part crec que s’està creant un efecte semblant als regals que es demanen als Reis Mags. És clar que no ens els porten ells, però també és evident que el fet “Reis Mags”, juntament amb la paga de Nadal, crea un estat d’ànim col·lectiu que anima a fer una despesa que d’altra manera segurament no es faria. En fi, tot plegat ha ajudat a reflexionar, a tirar endavant projectes aturats, a fer-ne de nous i a posar-nos en marxa seguint les estrelles de la U.E. O així ho veig jo. Caldran ànims i posar-se a la feina per deixar un país millor per a la propera generació!

   Ja és a la venda el número 126

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu