Associació de Municipis de la Vegueria Penedès

    El món que ens toca viure no és el món agradable que en algun moment podia haver semblat que tindríem, sinó un món dur, en el qual els grans poders econòmics campen com volen, incloent la guerra a Europa, per anar concentrant els diners en poques mans, i amb un control quasi total dels grans mitjans de comunicació que justifiquen cada mesura que prenen per anar cargolant la societat, per molt inversemblant que sigui. I això ho patim cada dia en temes com l’energia, l’habitatge, la mobilitat, les patents farmacèutiques...És evident que ni individualment ni en cadascun dels municipis per separat serem capaços d’impulsar polítiques que ajudin a què socialment puguem avançar en camins alternatius als que ens estan imposant.

    Per això hem de fer servir totes les eines de que disposem per evitar la intoxicació de l’opinió pública, per disposar com a país de la màxima capacitat de decisió, i també perquè les quatre comarques de la Vegueria Penedès, que sumem més de mig milió d’habitants, estiguem organitzats per marcar-nos objectius i treballar per assolir-los. I hem de ser capaços de fer-ho en tots els camps possibles, des de la Salut fins les Infraestructures de Mobilitat, amb propostes agosarades amb les quals no tant sols exigim als governs, sinó que ens hi impliquem al màxim des del Penedès, sense deixar cap àmbit des de la planificació del territori fins la producció d’aliments o d’energia.
    Arribats aquí, crec que és evident que una de les forces que tenim i no estem aprofitant és l’entramat de 72 municipis i 4 consells comarcals, fruits de l’elecció feta per la gent del Penedès, que haurien de treballar conjuntament cada dia per identificar els problemes i les possibles solucions i treballar per aplicar-les. És difícil d’entendre que alguns dels ajuntaments de les capitals dediquin hores a treballar en associacions de municipis com l’Arc Metropolità, cosa que està molt bé perquè no vivim aïllats, però no facin el mateix per tirar endavant el treball conjunt aquí amb alguna cosa semblant a una Associació de Municipis de la Vegueria Penedès. Estic convençut que estem en un moment en el qual cal fer aquest salt, com ho estic que també ho és perquè el Govern creï aquí un organisme de col·laboració amb el territori, com ja té a les vegueries que no eren província, com el Pirineu o les Terres de l’ Ebre.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu