Si trobem normal la guerra, estem perduts

  El que ens va marcar individualment i com a societat durant els anys 2020 i 2021 va ser el Covid. El que ens ha marcat com a societat durant el 2022 ha sigut la Guerra d’Ucraïna, però encara tenim la sensació de que individualment no hi podem fer res, ni tancar-nos a casa, ni vacunar-nos, ni res que tinguem a l’abast. Això és el que ens volen fer creure  els que hi fan el gran negoci i per això ens expliquen aquesta guerra entre els Estats Units d’Amèrica (que utilitzen a Ucraïna per que hi posi els morts i el sofriment) i Rússia, com un fet inevitable que tan sols s’acabarà amb una victòria. Mentrestant  unes poques empreses d’armament, energia i alimentació acumulen uns beneficis repugnants i mig món vivim amb més precarietat.

  Hem de revertir aquesta situació i fer sentir la nostra veu, com ha fet aquest Nadal el Papa Francesc cridant “que s’il·luminin les ments dels que tenen el poder de fer callar les armes”. I això no val només per aquesta guerra, sinó per totes les guerres més o menys encobertes que hi ha al món, en les que sempre uns pocs s’aprofiten del sofriment de molts, com a Síria, la República Centreafricana, el Corn de l’Àfrica, o el tracte cruel a l’Afganistan, Iran o Palestina per posar uns exemples. I sempre amb interessos que s’emmascaren amb ideologies diverses. Cal recuperar el “No a la guerra” que va guiar al món durant anys, en que milions de persones exigíem la Pau a tot el món. El dia 1 de gener es celebra des de fa 56 anys el Dia Mundial de la Pau; podem canviar la nostra visió de les guerres per aconseguir erradicar-les, encara que sigui parcialment com el Covid?
  Per que, no ens enganyem; si no som capaços de veure els interessos econòmics que hi ha al darrere de moviments bèl·lics estranys i no ens mobilitzem per denunciar-los i exigir la Pau, difícilment s’acabarà una guerra que ens està fent retrocedir a Europa, difícilment s’acabarà l’atrinxerament de determinats jutges que volen seguir al poder per protegir als de sempre, difícilment avançarem com a poble cap a l’ autodeterminació o difícilment aturarem maniobres especulatives al Penedès. Que el 2023 ens porti energia per exigir la Pau, la Transparència i els Drets que tenim com a comunitat!!!

  Ja és a la venda el número 142

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu