Amb visió de territori Penedès

  A les quatre comarques del Penedès hi ha moltíssima activitat pública i privada de persones que cada dia fan la seva feina amb una gran dedicació i qualitat, però que sovint es fa amb una mirada molt centrada en l’ espai més proper, com el poble o la comarca, sense tenir en compte, per falta de costum, el conjunt de la Vegueria Penedès i les 500.000 persones que hi vivim. Això ens fa perdre moltes oportunitats de tirar endavant projectes que podrien ser molt més potents si tinguessin com a referència el conjunt del territori. Altres Vegueries tenen molta més tradició de treball en comú, com per exemple la Catalunya Central on en els darrers dies s’han fet activitats organitzades per “PimeComerç Catalunya Central” o la “Delegació del Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central”, per exemple.

  Crec que si anéssim agafant l’hàbit de que les diferents iniciatives interessants que tenim les impulséssim amb una visió de Territori Penedès, avançaríem més ràpid i més lluny. Des de temes culturals o d’activitat econòmica fins a noves maneres de treballar la terra, d’entendre el paisatge, de planificar les línies de tren del futur o d’organitzar la mobilitat interna, podrien tenir molta més força si es fessin amb una visió de Vegueria. I, a més, és l’única manera de que Barcelona no ho acapari tot, sinó que Catalunya sigui un país més equilibrat.
  Per exemple en el camp de la Salut, que aquests dies torna a estar d’actualitat, segur que més enllà de que es creï la Regió Sanitària de la Vegueria Penedès per part de la Generalitat, les diverses entitats que presten l’atenció hospitalària caldria que treballessin en projectes comuns per tal de tenir la major capacitat possible d’atendre al conjunt de la ciutadania, alhora que entre tots els operadors sanitaris caldria anar avançant en fórmules de desburocratització de l’assistència primària, ja que com és sabut “la medicina cura, la burocràcia crema”.

  Ja és a la venda el número 142

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu