La irresponsabilitat del retard del Pla Territorial del Penedès

  Ja fa molts anys que es va començar a redactar el Pla Territorial que ha de marcar les línies mestres del futur de les quatre comarques que constitueixen el Penedès. Durant el Covid es van fer unes sessions telemàtiques molt participades, però encara no s’ ha presentat l’Avanç del Pla. Mentrestant no s’acaben de prendre decisions que afecten al més de mig milió de persones que vivim en aquest territori i que haurien de millorar-lo.

  Algunes d’aquestes decisions que no es prenen afecten el nostre futur i ja condicionen el nostre present. Com el no definir per on ha de travessar Catalunya el Corredor Mediterrani (que  forçosament ha de passar per les nostres comarques) fa que s’estigui perdent una oportunitat de finançament europeu per construir un nou corredor, s’enredi la troca amb propostes de curta volada i s’estigui complicant la mobilitat de molts milers de persones amb obres a les vies que no milloraran la nostra mobilitat sinó que la dificultaran amb el pas continuat de trens de Mercaderies. O com el no apostar decididament per “projectes compartits: tecnologia-agroalimentació-paisatge, d’una regió necessària per complementar l’estructura del país i no un cul de sac on fer negocis immobiliaris de logística asiàtica” com diu l’arquitecte i activista penedesenc Pau Batlle.

  Aquesta irresponsabilitat dels diferents Governs de la Generalitat s’incrementa amb la de les institucions de les nostres comarques, més ocupades en “tocar poder” de la Metròpoli barcelonina o de les dues Diputacions, que en organitzar-se per treballar conjuntament i obrir perspectives de qualitat a tot el territori penedesenc. Nota al marge: costa centrar-se en els nostres problemes quotidians quan vivim el menyspreu per la vida dels civils que tenen tota la gent armada d’Israel i Palestina i, a sobre veient com l’Estat d’Israel menysprea l’ONU. Un crit per la pau i les solucions a totes les guerres!!

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu