2024, l’any de la planificació territorial de la Vegueria Penedès

  Després de més de 13 anys des de l’aprovació de la Vegueria Penedès, la Comissió de Territori de Catalunya ha donat llum verda a l’avantprojecte del Pla Territorial del Penedès que serà presentat a les administracions locals dels municipis de la Vegueria i a la ciutadania per recollir les primeres impressions i procedir a l’aprovació Inicial del Pla per part de la Conselleria de Territori, que obrirà un període formal d’informació pública. 

  El Pla Territorial ha de resoldre el difícil equilibri que suposa ser un territori amb personalitat pròpia al costat de la Regió Metropolitana de Barcelona.

  Sabem que formem part d’una megaregió que va des de València fins a Lió, però en la que cada part ha de tenir la seva manera de ser-hi, sense estar engolida pels “germans grans”, no només perquè no ens interessa a nosaltres, sinó perquè no beneficia ningú tenir uns territoris sense personalitat  supeditats als interessos de les grans companyies. Hem de continuar sent una Regió Agroalimentària i una Regió Industrial, en la qual l’entorn, expressat al Catàleg del Paisatge que també s’exposa ara, tingui un paper clau.

  I perquè això sigui possible s’han de donar un seguit de condicionants, començant perquè el Govern abandoni els tics que encara li queden de voler que part de la Vegueria sigui una zona de logística internacional (per alegria dels especuladors de sòl), de no voler encarar de manera decidida l’Eix Transversal Ferroviari, que donaria servei a la zona més poblada de l’Anoia, alhora que trauria molta pressió de trens de mercaderies a l’Alt i Baix Penedès tornant a situar les persones com a eix a la R4, o el d’oblidar els Parcs Agraris com a mètode de conservar l’agricultura (necessària per a la vida).

  Sigui com sigui, ha arribat l’hora de la veritat perquè la Vegueria Penedès sigui un actiu positiu per a la gent que hi vivim i per al conjunt de Catalunya. Que aquest 2024 treballem conjuntament per fer-ho possible!

  Ja és a la venda el número 139

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu