Compres per internet, estan segures les nostres dades?

    Com cada any, durant aquesta època les vendes a les botigues on-line es disparen i veiem com tot augmenta de ritme, tant pel volum de clients com quant a empreses ofertants. Fins i tot la logística de les empreses de repartiment acaba desbordada.
    Dins d’aquesta voràgine, cada vegada més estem acostumats a posar la nostra targeta perquè ens facin el cobrament d’aquest regal especial que hem trobat. Per confirmar la compra hem de donar-li a una casella de confirmació d’una documentació que la gran majoria ni tan sols llegim, ja que confiem que les empreses estan fent el procediment adequadament.


    Tot i així, l’AEPD valora que més del 90% de webs espanyoles no compleixen amb les directrius de protecció de dades o comerç electrònic. I molt menys les estrangeres, tot i que, com sempre, hi ha de tot.
    En definitiva, lliurem la nostra informació personal sense saber si l’entitat en qüestió sap com protegir les nostres dades. Per això, us deixem uns petits consells a tenir en compte durant la voràgine consumista d’aquestes setmanes:
    - Navegueu des d’una connexió segura i no feu servir “wifis” públiques, sobretot si heu de facilitar dades de pagament.
    - No feu clic als milers d’ofertes que us poden arribar a l’e-mail i fixeu-vos en els remitents dubtosos.
    - Consumiu en llocs coneguts i desconfieu dels preus extremadament baixos, ja que els comerços no regalen res. Si us parlen d’una nova web on poder comprar, primer feu una cerca per la xarxa per mirar de conèixer la seva fama i si realment funciona bé.
    - Sempre exigiu un servidor segur amb el protocol https i passarel·les de pagament segures. Heu de tenir en compte que hi haureu d’introduir les vostres dades de contacte i bancàries.
    I tot i seguir aquests consells, com que a l’hora de donar-vos d’alta als llocs web on voleu fer les compres haureu de cedir dades de contacte i una adreça de correu electrònic, cal que recordeu que si rebeu e-mails d’ofertes i/o promocions heu de poder exercir la baixa des del mateix e-mail, obtenint una resposta clara. En cas de no ser així, podeu exercir els altres drets que us assegura la protecció de dades.
    En resum, us aconsellem que no rebaixeu l’exigència envers la vostra privacitat per unes “suposades” bones ofertes nadalenques. Amb la protecció de dades no es juga.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu