Et regalo tranquil·litat

  A més d’una qüestió de seguretat, la protecció de dades està esdevenint un generador de confiança pels potencials clients.

  L’anècdota és real i ens remet a la celebració d’un recent aniversari. Dia de joia, felicitacions i regals. Per situar-nos, parlem d’una persona amb una tasca professional independent i, afortunadament, amb força volum de clients. Amb els anys, la seva parella ha anat esgotant les idees amb què sorprendre i obsequiar-ne a l’homenatjada. Però ves aquí que la capacitat d’innovació va superar les expectatives aquesta vegada.

  El dia de l’aniversari, el paquetet era més aviat petit, un sobre per a ser més exactes. Podríem dir que la grandària va ser inversament proporcional a la sorpresa que va endur-se la persona que va rebre aquell paperet enmig d’altres regals més convencionals, per dir-ho així.

  Dies abans, la cara de sorpresa va ser nostra, al despatx d’Aislopd, quan el client que teníem al davant volia contractar un servei de protecció de dades, però no per a ell... sinó per a la seva parella! I a més, li ho volia regalar sense que ella sabés res amb antelació. D’entrada, ens va sobtar. Quina gràcia, oi? Però a mida que ens explicava el per què de tot plegat, la cosa començava a tenir un altre aspecte i ens va semblar una jugada molt raonable.

  La seva consciència i el seu coneixement sobre la normativa de protecció de dades personal era significatiu. Si més no, ja demostrava una sensibilitat envers el tema superior a l’habitual. El seu neguit era que la seva parella, professional liberal, estava ajornant constantment la qüestió d’afrontar el tractament de dades personals al seu negoci i això implicava, pel seu tipus de feina, estar permanentment en risc, amb el dubte de com gestionar hipotètiques demandes sobre el tema, sense saber si estava protegint la informació com cal i amb l’amenaça que una sanció pogués, literalment, ensorrar el negoci. Volia el millor per a la seva parella, que l’empresa fos pròspera i que hagués de preocupar-se només del que sabia fer, d’allò que dominava amb confiança i del que li generava ingressos i reconeixement. En definitiva, estalviar-li maldecaps.

  L’exemple és molt clar i és interessant tenir-ho present de tant en tant. El dia a dia pot ser molt estressant i és normal que cadascú vulgui ficar el focus en allò que realment és el seu nucli dur del negoci. Tanmateix, tenir gent al voltant que ens faci veure determinades coses també és molt necessari. Deixar oberta una escletxa com la protecció de dades en la teva gestió empresarial no pot portar res bo i si per taponar-la l’excusa és un regal d’algú que ens estima i aprecia tant com per a vetllar per la nostra seguretat i tranquil·litat professional d’aquesta manera, benvinguda sigui. Autònoms i petites empreses van prenent consciència que ells també necessiten aquest suport legal per a la seva activitat laboral, és ja una qüestió d’imatge, de generar confiança i de bones pràctiques, a part que tot plegat sigui una llei i per tant un requisit ineludible.

   Ja és a la venda el número 123

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu