María Lobato

    La MARCA personal

    La Sara James és coneguda al Penedès pels dolços i pastissos que elabora. El seu somni és ser pastissera del millor restaurant de la ciutat i per això ha de treballar en el seu nom, és a dir, s’ha de fer un nom dins de les xarxes socials i dins la societat per a poder arribar a ser coneguda. Sempre té molta cura a totes les publicacions que realitza, presenta fotografies de totes les seves creacions amb tot tipus de detall i sempre està realitzant cursos de noves tècniques. En definitiva, està treballant la seva marca personal perquè avui dia les xarxes socials són una finestra per donar-se a conèixer davant empresaris, clients, col·laboradors, etc.

    Històricament els ex-libris eren marques de propietat que podíem trobar a les contraportades o a les primeres pàgines d’alguns llibres. Aquests presentaven imatges relacionades amb la professió, activitat, gremi o aficions del propietari del llibre. Actualment el concepte d’ex-libris ha evolucionat en el terme “marca personal” que promulguen els professionals per a ser un referent en el sector.
    Aquesta marca personal s’ha de desenvolupar per a potenciar les qualitats que defineixen al professional i que el diferencien dels seus competidors. És important definir un objectiu, determinar el públic al que es vol arribar, planificar les accions a realitzar i crear contingut de forma periòdica. Per això és necessari crear un disseny i una identitat corporativa de la marca personal per a que vagi en consonància amb els valors que es volen transmetre, perquè no hem d’oblidar que aquesta marca personal, en un futur, es pot convertir en una marca professional.
    La imatge corporativa que crea la marca personal normalment és realitzada per professionals del branding. El logo, tipografia o gràfics que s’incloguin han de transmetre la imatge i valors personals i/o professionals, però ha de ser assessorada per experts del dret especialitzats en Propietat Industrial per a que aquesta marca personal es protegeixi, i arribat el cas, pugui fer-se servir també com una marca professional que distingeixi un producte i/o servei d’una empresa dins del mercat.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu