María Lobato

    La metàfora del món real

    L’empresa vitivinícola Germans de Vins, S.L., de gran reconeixement al Penedès, ha estat sempre coneguda per oferir un tracte proper als seus clients, oferint visites guiades per les vinyes i celler, mostrant el procés de creació del vi i el seu entorn, així com maridatges de les millors ampolles amb la gastronomia típica de la comarca.

    L’any passat van decidir ampliar les possibilitats de visitar el celler creant el Metavers dels Germans de Vins. Es tracta d’un ambient on les persones interactuen social i econòmicament com avatars a un ciberespai que actua com a metàfora del món real però sense limitacions físiques ni econòmiques.
    En aquest metavers han reproduït les vinyes i el celler de l’empresa per tal de tenir la mateixa experiència que si es fes una visita real, traslladant també tota la seva imatge de marca a aquest món.
    L’usuari té la possibilitat de crear el seu propi avatar per interactuar amb altres clients, comprar productes i gaudir de l’experiència de la visita. D’aquesta forma, certs clients que no podrien realitzar-la al món real per qüestions econòmiques, de temps o distància, poden visitar-los.
    Els propietaris tenen previst incrementar les activitats en aquest món virtual incloent concerts amb artistes de renom mundial, així com marques de moda de luxe i joieria.
    En aquest univers tan nou també té cabuda la Propietat Industrial i Intel·lectual per tal de garantir una protecció adequada. I és que l’empresa haurà de tenir registrades les seves marques per tal de protegir els seus productes i serveis en un entorn digital.
    Cal tenir en compte que l’entorn visual de la plataforma hauria d’estar registrat com a disseny, així com el propi codi font que genera el metavers ha de ser protegit com a Propietat Intel·lectual.
    La societat i la innovació avancen a un ritme molt més accelerat que el legislatiu, però està clar que, tot i que falta molta regulació específica, el dret no pot quedar-se enrere i ha d’adaptar-se a les novetats que vagin sorgint al món virtual, per tal de protegir a les empreses que inverteixen en aquest entorn i als consumidors que en fan ús.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu