María Lobato

  Reflexió de Nadal

  Aquest article serà diferent. Durant aquests mesos s’han plantejat casos hipotètics, casos reals i s’han comentat algunes notícies d’actualitat relacionades sempre amb la Propietat Industrial i Intel·lectual, però en aquest últim article de l’any, reflexionem.
  El temps de Nadal convida a pensar sobre la situació personal, familiar, laboral i també a nivell empresarial. En l’àmbit de la Propietat Industrial és important que:

  - El CEO de l’empresa ha d’analitzar si l’empresa té protegits els seus actius intangibles: marques, patents, dissenys o fins i tot els secrets industrials que pugui tenir. Per això es recomanable realitzar una auditoria amb un professional especialitzat en propietat industrial.
  - El financer per la seva banda ha de conèixer les renovacions de marques i anualitats de patents que s’han de pagar l’any següent, així com els possibles nous registres, per tal de fer una previsió.
  - El departament de marketing, o l’empresa externa que s’encarrega d’aquesta tasca, ha d’establir la millor estratègia de comunicació, promoció i posicionament de marca, així com preveure si sortiran nous productes o serveis al mercat.
  En el fons una empresa és un gran engranatge on si la comunicació és fluida entre departaments i empreses externes col·laboradores, tot funciona.
  Fa uns dies vaig assistir al I Foro Europeo de Propiedad Industrial organitzat per la Asociación para la defensa de la Marca (Andema) en col·laboració amb l’Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM). Els representants de diverses empreses ponents van posar de relleu la necessitat d’evolucionar i adaptar-se als nous canvis, però sense perdre mai l’essència, i establir un engranatge entre els diferents departaments que han de treballar de forma conjunta fins el destí final: l’usuari del producte o servei, el consumidor final.
  Per sort, les empreses presents al Fòrum eren molt conscients de la importància del registre i  manteniment dels seus drets de propietat industrial, visió que hem de fer canviar a les Pimes, perquè encara ho segueixen veient com una despesa i no com una inversió que proporciona un actiu per a la seva empresa.
  Bones Festes!

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu