Temps d’incertesa, cal estar preparats

    Darrerament ens arriben constantment notícies inquietants que ens generen preocupació: la guerra comercial d’Estats Units i la Xina, el Brexit, el trencament del pacte nuclear Estats Units – Iran, les crisis migratòries, el canvi climàtic. El món està vivint moments convulsos, de canvis profunds, i això afectarà inevitablement l’economia catalana, però caure en el pessimisme és el primer pas per generar recessió. Molt millor ser realista i preparar-se bé.
    A partir de l’any 2014 l’economia catalana ha experimentat un creixement del PIB amb una mitjana del 3% anual. Les empreses catalanes han tingut una bona evolució, han incrementat les vendes gràcies a l’augment del consum intern, les exportacions i el dinamisme del sector TIC i han millorat la seva situació financera, s’han capitalitzat. La xifra de PIB per habitant se situa actualment en nivells previs a la crisi.

    En aquesta mateixa línia, l’activitat econòmica de les comarques del Baix Penedès, Alt Penedès i Garraf ha superat les principals dificultats de la crisi econòmica i les empreses s’han adaptat a les noves realitats financeres i de mercat. S’està produint un creixement de centres de treball i els índex d’atur s’han anat reduint. Ara bé, la recuperació ha deixat ferides importants que s’hauran de continuar reparant durant molts anys i cal estar preparat per si l’economia es deteriora.
    La FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès) agrupa més de 900 empreses del territori i és així una de les principals associacions empresarials territorials del país. El passat dia 1 d’octubre els socis em van escollir presidenta de l’entitat i el meu equip i jo afrontem aquesta gran responsabilitat amb la voluntat de desenvolupar el projecte que ens va fer mereixedors de la confiança dels socis. Un projecte que vol ser una peça clau de l’engranatge que farà possible que les empreses del Gran Penedès estiguem preparades per fer front als reptes de futur.

     

    S’està produint un creixement de centres de treball i els índex d’atur s’han anat reduint


    Un dels aspectes principals del projecte de candidatura és potenciar la participació dels socis i, per aquest motiu, la primera actuació que es realitzarà serà una jornada de debat participatiu on els socis definiran les línies estratègiques. Són ells qui han de definir què n’esperen de l’entitat i a partir d’aquí orientar totes les seves accions. Algunes de les iniciatives que estan sobre la taula i que es debatran amb els socis són: la creació de grups sectorials i comissions de treball, impulsar agrupacions de propietaris de polígons, una reorientació del funcionament de la borsa de treball i la revisió de les activitats formatives per adaptar-les a les necessitats dels socis.
    Les comarques del Baix Penedès, Alt Penedès i Garraf són un territori molt singular, amb una diversitat extraordinària d’activitat econòmica i un entorn natural privilegiat. Són comarques d’una gran riquesa cultural i social, vertebradores d’una Catalunya descentralitzada. Des de la FEGP treballarem per coordinar esforços, projectar el teixit econòmic del territori i fer escoltar la seva veu!

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu