La formació professional, la gran demandada, la gran oblidada

    Aquesta setmana llegíem a diversos mitjans de comunicació que l’any 2019, per primer cop, les ofertes de treball que demanen titulats en FP han superat les demandes que requerien titulats universitaris. Ofertes de treball que sovint són difícils de cobrir o queden vacants, amb la qual cosa els salaris d’aquest perfil estan pujant i l’índex d’atur baixa. Així en el conjunt d’Espanya l’atur dels titulats en FP es situa al voltant del 15%, mentre en el cas dels universitaris és del 30%.


    Especialment interessant resulta la FP Dual, en què l’estudiant es converteix en aprenent i combina la formació en el centre amb l’activitat productiva de l’empresa. D’aquesta manera s’estableix una major vinculació i corresponsabilitat entre els centres de formació professional i les empreses, produint-se un intercanvi i transferència de coneixements molt interessant.
    Malauradament l’oferta de formació professional continua sent insuficient, cada any molts joves es queden sense plaça. Fa molt que se’n parla però no s’hi acaba de posar remei, cal augmentar l’oferta formativa en FP i posar-la en valor! S’estan formant molts llicenciats, que el mercat laboral no necessita, mentre falten tècnics.
    Afortunadament a la Vegueria Penedès existeix una àmplia oferta de formació professional en la modalitat Dual, però probablement ni els estudiants ni les empreses en tenen suficient informació. Les distàncies entre les comarques són relativament petites i per tant val la pena tenir-ho en compte.
    Amb l’objectiu de poder disposar d’una visió global de l’oferta en FP Dual de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, des de la FEGP hem organitzat una jornada on es podrà conèixer tota aquesta informació, de la mà dels instituts que la imparteixen i amb la presència del president del consell català de la formació professional Fabián Mohedano. Serà dimarts vinent dia 4/2 a les 10.00 a l’auditori de l’enològica de Vilafranca del Penedès.

     

     

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu