La mobilitat, element estratègic pel desenvolupament econòmic del territori

    Quan els habitants de les comarques de la Vegueria Penedès parlem de mobilitat ens ve de seguida una llarga llista de greuges i problemàtiques al cap: el peatge caríssim de la C32, el desdoblament de la C15 entre Vilafranca i Igualada, les deficiències del servei de rodalies, i més….
    Certament la llista és molt llarga i cal reclamar urgent millores. Però tinguem present que, tot i els greus problemes, som comarques ben comunicades, a mig camí entre Barcelona i Tarragona, a poca distància de l’aeroport i amb una via directe cap a la Catalunya Central. Una bona situació logística que afavoreix sinèrgies econòmiques amb bona part del país i fora d’ell. Per tant és un punt fort que tenen les nostres empreses i sent positius podríem dir que “el got està mig ple”.

    Ara bé, dit això, hi ha molt a millorar i indubtablement les mancances existents ens treuen competitivitat. La Federació Empresarial del Gran Penedès FEGP considerem la mobilitat un aspecte prioritari i per aquest motiu a la darrera Junta Directiva es va aprovar un manifest que recull les principals mancances, amb l’objectiu de reclamar-les com a patronal del territori. En aquest sentit la setmana passada vam aprofitar una reunió ja planificada amb la Consellera Chacón per explicar-li i properament tindrà lloc la reunió amb el Conseller Calvet.
    Entre totes les queixes i reivindicacions en voldria destacar una primera, que no se’n parla gaire i que considerem molt important, el transport públic dintre de les comarques de la Vegueria Penedès. Massa sovint només pensem en les comunicacions cap a les grans capitals i oblidem els problemes que tenim internament. Moure’s en bus per les comarques de la Vegueria és com fer un “Tour Turístic”.
    En canvi per motius d’eficiència i de sostenibilitat resulta molt positiu explorar les possibilitats d’establir col·laboracions entre empreses del mateix territori, així com també és molt interessant incorporar personal que visqui a poca distància de les nostres empreses. Però tot això es complica, si no existeix un bon transport públic entre les poblacions de la Vegueria Penedès i amb els seus polígons.
    Per acabar una referència obligatòria al peatge de la C32 a Vallcarca. Cal reconèixer que el projecte de vinyeta sembla molt interessant, esperem que arribi ben aviat. Però mentrestant totes les mesures que s’han aplicat no han tingut en compte el teixit econòmic de les comarques, té sentit que els vehicles comercials no puguin gaudir dels descomptes existents?
    Aquestes seran dues de les reivindicacions en matèria de mobilitat que treballarem des de la FEGP en els propers mesos.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu