Que arribi aviat el 2021

    S’acaba l’any i les Festes de Nadal ja són aquí, però amb un regust agredolç. No sabem exactament què dir, perquè, de fet, no estem per gaire celebracions.
    En primer lloc per la situació actual de la pandèmia, la veritat és que les trobades socials, essència de les Festes de Nadal, són ara mateix força desaconsellades. Per altra banda, gaire per celebrar tampoc tenim, ha estat un any per esborrar-lo del mapa.

    Però dit això, amb el final d’any us proposo deixar de banda el pessimisme, no serveix per res, de fet provoca la majoria de crisis econòmiques. Perquè no el substituïm per reconeixement, protesta, reivindicació i mirada endavant?
    Començant pels reconeixements, un agraïment molt especial als professionals sanitaris, la primera línia de la lluita, però també a la resta de serveis públics i als dirigents polítics, que no ho han tingut gens fàcil. Però també, un reconeixement molt especial, al teixit empresarial del nostre territori i país, que ha hagut de lluitar i reinventar-se durant l’any 2020 i que està passant en molts casos per situacions complicades. Moltes gràcies a totes i tots i molts ànims.
    Dit això, passem a la queixa, sempre amb voluntat constructiva. Hem percebut una gestió de la crisi caòtica, amb moltes decisions precipitades, poc coherents i en molts casos contradictòries, que a més han estat comunicades de manera poc clara i tard i dotades d’ajudes compensatòries absolutament insuficients.
    Per aquest motiu és necessari començar l’any amb els dos darrers adjectius: reivindicació i mirada endavant. Cal encarar el 2021 amb la mirada oberta, reivindicant els mecanismes i els recursos necessaris perquè el teixit econòmic es pugui recuperar i començant a construir, no només reconstruir sinó innovar.
    Les crisis sempre són també moments d’oportunitats. Per aquest motiu el meu principal desig pel 2021 és que sapiguem identificar i aprofitar les oportunitats, tant a nivell personal com a nivell col·lectiu i de país.
    Bones Festes

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu