Benvolgut 2021

    Comencem l’any 2021 amb moltes esperances. Qui més qui menys comenta que “segur” que anirem a millor. Ha de ser l’any de la sortida d’aquesta gran crisi que va arribar sense avisar i s’ha convertit en la principal notícia del 2020. L’inici de la campanya de vacunació ha servit de tret de sortida de l’esprint final cap al control de la pandèmia, però encara queden molts riscos i molta feina a fer.

    Per tant és moment de remar tots en la mateixa direcció, establint com a prioritat absoluta la sortida de la crisi. Si analitzem els països que millor estan gestionant la crisi sanitària observem que l’èxit es basa majoritàriament en el consens polític i en la confiança per part de la població. Malauradament de consens polític n’hem vist poc i la confiança de la gent, com es guanya? Es guanya amb transparència, diàleg, coherència i gestió rigorosa, quatre principis que no ens cansarem de reclamar des de la FEGP.
    Però a tot això cal afegir-hi una problemàtica que afecta una gran part de Catalunya: els acords es prenen des de Barcelona amb visió de centralitat! Per exemple, quin sentit té un confinament municipal que fa que poblacions petites es quedin absolutament aïllades, mentre Barcelona capital es considera una unitat de mobilitat i s’hi poden moure lliurement 1,6 milions de persones, un 20% de la població de Catalunya, en un territori de 102Km2?
    Per aquest motiu hem engegat tot un seguit d’accions des de l’àmbit d’actuació de la FEGP: Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, conjuntament amb diverses entitats. Concretament el darrer comunicat va ser subscrit per 12 entitats del territori. Reclamem que alhora de prendre mesures restrictives es tingui en compte la diversitat del territori. Però també insistim en la necessitat de tenir un diàleg constant amb els diferents sectors i subsectors i en la necessitat urgent de proveir els sectors afectats d’ajudes realistes i suficients.
    Ens espera un any llarg i complicat, però estic convençuda que si les coses es fan bé les millors perspectives poden acabar sent realitat.

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu