Canvi de tendència

  Fa més d’un any que hi ha poques notícies positives relacionades amb l’evolució de l’economia mundial, però aquests darrers mesos s’observen indicadors que anuncien un canvi de tendència.
  S’han produït fets molt importants: l’inici de les vacunacions de la Covid-19 a nivell mundial, l’aprovació d’un nou paquet fiscal a Europa, junt amb el desbloqueig del pla de recuperació europeu (Next Generation) i finalment la signatura de l’acord comercial del Brexit entre UE i Regne Unit.

  Aquests fets, entre d’altres, han provocat optimisme en els mercats i l’optimisme activa l’economia. Així s’ha visualitzat en diversos indicadors que apunten clarament a una recuperació:
  1) La tendència alcista dels principals índex de renda variable.
  2) El preu del petroli, que es va situar a finals d’any per sobre del 50USD, per primer cop des del mes de març.
  3) I veiem un Euro fort, que ha tancat l’any per sobre 1,22 dòlars, el valor més alt en dos anys i mig.
  Però les dades macroeconòmiques, com es tradueixen a nivell local, en el nostre entorn més proper?
  Doncs efectivament l’economia de les nostres comarques ja ho està notant, especialment la indústria. Les xifres de facturació del primer trimestre del 2021 han estat majoritàriament bones i s’estan reprenent inversions que estaven aturades.
  El sector del turisme necessitarà una mica més de temps per iniciar la recuperació. La finalització del confinament comarcal és una bona notícia, però no és suficient. Cal que la campanya de vacunació avanci ràpid a nivell local però també a nivell mundial per poder iniciar la recuperació del sector del turisme, greument afectat per la crisi sanitària.
  En resum, bones perspectives en aquest inici de l’any 2021.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu