La supervivència del teixit empresarial

    Efectivament sembla que estiguem arribant al final de la crisi sanitària generada pel Covid-19, el percentatge de població vacunada es va acostant a la immunitat de grup necessària per frenar l’extensió de la pandèmia.
    Això ha fet possible un relaxament de les mesures restrictives, amb un impacte molt positiu per una gran part del teixit econòmic de les nostres comarques, especialment totes aquelles activitats amb una elevada interacció social.

    Recordem que a les comarques del Penedès-Garraf es van destruir més de 3.500 llocs de treball durant els primers mesos de la pandèmia, amb un efecte especialment important a les comarques del Baix Penedès i Garraf, ambdues fortament dependents del sector turístic.
    Per ajudar a les empreses a superar la pandèmia l’Estat Espanyol va posar a la seva disposició dues eines: els ERTOs i els préstecs ICO.
    Pel que fa als ERTOs han estat molt útils, tot i que caldrà estar atents en el moment que s’acabin. Però pel que fa als ICOs existeix un gran perill: el sobreendeutament, tindran les empreses capacitat suficient per abonar les quotes dels préstecs que han hagut de subscriure?
    En aquest sentit el Govern d’Espanya va aprovar el passat 12 de març, els Ajuts a la Solvència Empresarial mitjançant RDL 5/2021 de 12 de març, destinats precisament a reduir l’endeutament de les empreses. Molt necessaris i benvinguts encara que tard i insuficientment dotats si es compara amb altres països de la UE.
    Aquest decret inclou una llista amb 95 codis CNAE, a la qual la Generalitat de Catalunya hi ha afegit 96 codis més, arribant a un total de 191.
    Amb l’ordre ECO/127/2021 de 14 de juny la Generalitat ha obert el tràmit d’inscripció prèvia d’aquests ajuts extraordinaris directes, que es podran utilitzar per satisfer el deute i els pagaments a proveïdors i altres creditors, financers o no financers, que s’hagin meritat entre l’1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021. A la pàgina https://canalempresa.gencat.cat de la Generalitat de Catalunya hi trobareu tota la informació.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu