Noves oportunitats

    L’evolució dels principals indicadors ens confirma que l’economia catalana està en fase de recuperació, fins i tot a ritme superior del que inicialment es va preveure. Un dels indicadors més clars és el PIB, que va experimentar l’any 2020 una disminució del 11,5% i que ja ha recuperat durant l’any 2021 un 6%.
    Pel que fa a l’Alt Penedès cal destacar que la seva economia ha tingut un comportament molt positiu durant la pandèmia i que s’està recuperant millor que la mitjana catalana. La gran diversificació de la seva estructura productiva així com el bon comportament de la producció agroalimentària durant la pandèmia, han estat alguns dels aspectes clau.

    Tot i així l’atur encara es troba un 16,6% per sobre de les xifres d’abans de la crisi de la Covid-19, amb un augment de 865 persones aturades entre febrer 2020 i juny 2021.
    Però a l’Alt Penedès també se li obren noves oportunitat, derivades dels canvis tecnològics i d’hàbits que la pandèmia ha impulsat. És una comarca que té disponibilitat d’espai per a acollir noves activitats econòmiques i una bona localització respecte a les principals infraestructures de transport i comunicacions.
    Això la fa molt atractiva per acollir activitats intensives en coneixement i tecnologia, que la crisi ha demostrat que es poden organitzar de manera molt més flexible, lluny de les grans ciutats i en entorns de més qualitat.
    Per tant podem concloure que l’Alt Penedès es troba en moments encara complicats, però amb una dinàmica de bona recuperació i amb noves oportunitats que no s’haurien de deixar escapar.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu