Diàleg, planificació i visió global

  El proper mes de març farà 2 anys que es va declarar la pandèmia del Coronavirus. Va ser absolutament inesperat i els primers mesos van ser molt complicats. Era una situació totalment nova i tots vam entendre que era difícil de gestionar. Però quan ja portem gairebé 2 anys comença a ser preocupant que encara no s’hagi après dels errors.

  Els agents econòmics hem estat demanant des del primer dia diàleg, estudiar conjuntament mesures preventives i sobre tot tenir marge de temps per a la seva implementació. Però en canvi a pocs dies de les Festes de Nadal s’han pres novament decisions inesperades de manera unilateral.
  El passat 14 de desembre el Govern verbalitzava, a través de la portaveu Patrícia Plaja, el següent: “El Govern no aplicarà cap nova restricció abans de Nadal malgrat les dades pèssimes de la pandèmia.” Al cap de 6 dies, el 20/12 el Govern anunciava noves restriccions severes que entraran en vigor abans de Nadal. Un canvi absolut de criteri en només 6 dies, sense diàleg ni previ avís.
  Aquest canvi de guió precipitat tindrà una afectació molt negativa sobre molts sectors econòmics del nostre país, que ja han patit molt. Des de la FEGP defensarem la necessària compensació de les pèrdues ocasionades per l’aplicació de mesures restrictives que contradiuen el que s’havia anunciat.
  Però, malgrat aquest incident sigui ara mateix molt important en el nostre entorn, no hem d’oblidar que tenim una altra problemàtica que també ens afecta directament. És imprescindible que tothom entengui que una pandèmia mundial només es pot combatre des de la globalitat, tots els informes científics ho indiquen. Serem capaços de mirar més enllà de nosaltres mateixos? Aquest és sens dubte el Gran Repte pel 2022.
  Aprofito per desitjar-vos a totes i tots unes Bones Festes i un Feliç Any 2022.

  Ja és a la venda el número 142

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu