Calen decisions amb visió de futur

  Fa poc més d’un mes celebràvem que tots els indicadors apuntaven a una recuperació de la nostra economia dels efectes de la Covid-19. Encara amb molts sectors amb greus problemes, però amb una dinàmica positiva de recuperació, especialment pel que fa als índex d’ocupació. Però amb la invasió d’Ucraïna per part de Rússia hem entrat en un nou període de crisi.

  La guerra d’Ucraïna, deixant de banda els efectes terribles sobre la població, ha augmentat i potenciat les problemàtiques que ja es van iniciar amb la crisi de la Covid-19: encariment de l’energia, encariment a nivell general de les matèries primes i allargament dels temps de transit de mercaderies.

  Una situació que requereix reaccions ràpides per part de les administracions per pal·liar els efectes sobre l’economia del país i sobre la població en general.

  En aquest sentit és una bona notícia el pla de xoc que ha aprovat el Govern del país, encara que hi hagi alguns punts de l’acord força discutibles. Però és realment decebedor que encara no hi hagi acord sobre com topar el preu del gas per rebaixar el rebut de la llum, és una mesura que no pot esperar.

  Però en paral·lel, cal continuar treballant per accelerar projectes estructurals que permetin la transició energètica i redueixin la dependència d’altres països. Per iniciar aquest camí cal impulsar, el més aviat possible, projectes d’energies renovables,  i recolzar l’autogestió i l’autoconsum en comunitats energètiques.

   

  Ja és a la venda el número 139

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu