Per fi ens veiem les cares

    El passat 20 d’abril deixava de ser vigent una de les darreres mesures de control de la Covid-19, l’ús de la mascareta en espais interiors. Per fi hem redescobert les expressions de cara i els somriures, que tant importants són en les relacions humanes. Ho necessitàvem!
    Però a banda de l’aspecte humà ha estat un indicador de que s’ha passat pàgina, hem entrat a l’estadi de “convivència normalitzada” amb el virus. I això obre les portes a recuperar moltes activitats, que encara estaven molt afectades per la pandèmia: el turisme, la mobilitat de les persones en general i la realització d’esdeveniments amb molta gent.

    Així, la Setmana Santa ha portat nivells d’ocupació bons a la majoria de destinacions i les agències de viatges estan tenint molta activitat de cara als propers mesos. Per tant, tot i que continua havent-hi moltes dificultats a nivell de comerç mundial i els efectes de la guerra d’Ucraïna encara són imprevisibles, s’ha de dir que també s’estan produint tendències positives.
    Una de les principals dificultats que s’estan trobant les empreses del sector serveis és trobar personal adequat per poder recuperar la seva activitat. Els treballadors han buscat altres opcions durant els mesos d’inactivitat i ara mateix això està portant molts problemes. Aquest fet podria ser una gran oportunitat per reincorporar al mon laboral persones que es troben a l’atur, promovent accions formatives específiques que els donin la capacitació necessària.
    En resum, ara si que ja podem anar deixant enrere la Covid-19 i hi ha coses que estan millorant, però continuem en un context molt canviat, convuls i incert. Caldrà veure com evoluciona durant els propers mesos.

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu