Som territori

    Catalunya té una cultura associativa molt important i això ens fa més forts. Les persones ens impliquem i junts som capaços d’aconseguir fites que sols no hauríem assolit. També en l’àmbit empresarial això és important, tenint en compte les peculiaritats de cada racó d’un país molt divers.

    Per aquest motiu a molts territoris han sorgit agrupacions empresarials territorials, independents de les dues patronals d’àmbit general que són Foment de Treball i Pimec. Les patronals territorials defensen els interessos específics dels empresaris i empresàries de cada territori i fomenten la col·laboració entre ells. A l’Alt Penedès, Baix Penedès i el Garraf la FEGP és la patronal de referència, amb prop d’un miler d’associats.

    En aquest sentit una de les principals activitats de l’entitat és la representació institucional, defensar els interessos dels empresaris i empresàries del territori. Així, la FEPG participa activament en 30 consells i taules de treball, a més de mantenir contacte permanent amb les administracions locals, diputacions i amb la Generalitat de Catalunya.

    Per altra banda, després d’un debat intern, la FEGP dona suport a noves iniciatives que s’impulsen al territori, com ha estat el cas recentment del projecte Agroparc Penedès o l’Autòdrom Terramar.  I també participa en moviments reivindicatius, com per exemple el pacte Penedès Marítim per a la millora de la mobilitat.

    Però tan important com la representació institucional és el foment de la col·laboració entre les empreses del territori, el concepte de  client i proveïdor de proximitat que hem redescobert com a essencial durant la  pandèmia.

    El dia a dia ens fa visualitzar especialment els serveis que ofereix la FEGP, que són molts i ben valorats pels socis. Però el que fa l’entitat especialment rellevant i indispensable és la defensa que realitza dels interessos dels empresaris i empresàries del territori i el foment de la col·laboració entre ells.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu