Pressupostos Generalitat 2023

    Els pressupostos de la Generalitat que s’estan tramitant són sens dubte uns bons pressupostos. En primer lloc perquè donen resposta a moltes necessitats, i en segon lloc perquè sempre és molt millor aprovar uns pressupostos que prorrogar els de l’any anterior.
    Un dels punts que voldria destacar com a molt positiu és l’augment del pressupost del departament d’empresa, alineat amb els compromisos adquirits en el Pacte Nacional per a la Indústria.

    Però com a territori tornem a estar molt decebuts, les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf sempre són les grans oblidades de tots els Governs de la Generalitat, i així ho portem reivindicant des de fa molts anys.
    Fent un estudi de les inversions reals comarcalitzades de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2006, veiem com tres comarques que sumen aproximadament un 4,75% de la població de Catalunya reben des de l’any 2006 de mitjana unes inversions del 2,25%. En el pressupost 2023 suposen un 2,34%. 
    Això no ajuda al desenvolupament de les tres comarques, amb necessitats que no són ateses per la Generalitat i que afecten negativament la competitivitat de les empreses, com per exemple els problemes de mobilitat: transport públic deficient i una AP7 col·lapsada mentre la C32 té un peatge caríssim.
    En aquest sentit, lamentar la negativa per part de la Generalitat de bonificar al 100% els trajectes d’anada i tornada en 24 hores a la C32 de dilluns a diumenge. Hem calculat, potser no és exacte, que el cost podria estar al voltant dels 15 milions d’Euros. Si sumem aquest import a les inversions de la Generalitat a les tres comarques passaríem l’any 2023 al 3,30% d’inversió, encara molt per sota del 4,75% d’habitants. 

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu