Els nous ajuntaments

    Fa pocs dies s’han constituït els nous consistoris: més de 8000 regidors i regidores han pres possessió dels seus càrrecs als ajuntaments de Catalunya. Per tant, com a patronal territorial, el primer que vull fer és felicitar-los i desitjar-los molta sort. Malauradament, al nostre país, la classe política està desprestigiada. El mal ús de la posició de poder, per part d’alguns, ha esquitxat tot el col·lectiu que, majoritàriament i especialment en política municipal, treballa molt i amb un fort esperit de servei a la comunitat.

    Però dit això vull aprofitar per demanar algunes coses. La primera, que els nous alcaldes i els seus equips de govern executin allò que han anunciat al programa electoral amb valentia, sense deixar-se intimidar per les “minories sorolloses”. Massa sovint hem vist els darrers anys com el “no a tot” s’ha imposat i això porta a la paràlisi. En la majoria de projectes és gairebé impossible trobar la conformitat de tothom, però les administracions locals han de ser capaces de prioritzar allò que beneficia  la majoria.

    La segona, que deixin treballar al teixit econòmic. La dificultat dels tràmits administratius als ajuntaments és la queixa número 1 que rebem per part dels nostres associats. Els empresaris i empresàries no demanen ajudes, demanen poder desenvolupar els seus projectes sense haver de superar tràmits complicats i lents. Aquí una primera mesura hauria de ser eliminar la cita prèvia que es va instaurar durant la pandèmia i que molts ajuntaments han mantingut per nombrosos tràmits.

    Acabo com he començat. Moltes felicitats i una mica de sort, que sempre va bé, però sobretot, molts encerts!

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu