Bona Campanya de Nadal

  A les portes de les Festes de Nadal el primer que vull fer és desitjar a tots els sectors, però en aquest cas especialment al comerç de proximitat, una bona Campanya de Nadal, conscient que aquesta època suposa una part important de la seva facturació.
  Dit això, voldria fer algunes reflexions sobre el comerç local, sector amb un entorn molt canviant i que necessitarà una gran capacitat d’adaptació per continuar sent viable. I és que sovint quan parlem de tecnologia i digitalització pensem només en les empreses industrials però el comerç també té en aquest sentit reptes importants.

  Resignar-se a que no es pot lluitar contra el comerç online o que els centres comercials són una competència insuperable no és la solució, hi ha molt a fer! Però jo estic convençuda que el comerç local de proximitat té el seu públic i el continuarà tenint. Ara bé cal adaptar les tècniques de venda als canvis que està experimentant el mon en general. La presència constant a les xarxes socials i un petit ingredient de venda online són avui en dia imprescindibles.
  Però amb això no n’hi ha prou, també cal que els Ajuntaments impulsin carrers comercials arranjats, nets i ben il·luminats i suficient disponibilitat d’aparcament. No vull dir que no s’estigui fent, però cal que sigui una prioritat perquè ens trobem en un moment de transformació del comerç local que, si no ens hi posem, pot acabar desapareixent.
  Acabo com he començat, Bona Campanya de Nadal i, si podem, intentem aprofitar aquests dies de campanya per passejar pels carrers comercials de les nostres ciutats i descobrir tot el que ens poden oferir.

  Ja és a la venda el número 143


   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu