Eficiència i formació

    Fa pocs dies vaig estar reunit amb el comitè executiu d’una de les empreses on estic com a consultor i va sorgir el tema de l’eficiència, dins de l’empresa, dels empleats de major responsabilitat. Alguns dels assistents vinculaven l’eficiència amb l’esforç i la dedicació, arribant inclús a suggerir la prolongació voluntària de la jornada laboral com a mesura per millorar-la. Aquest concepte, conegut com “no em donen les hores”, va ser plantejat com una possible solució.

     No obstant, altres, entre els quals m’incloc, pensem que la millora de l’eficiència i la productivitat només es pot assolir mitjançant un repartiment equitatiu i racional de les tasques, tenint en compte les capacitats reals de cada individu per desenvolupar-les. Així doncs, la responsabilitat de millora de l’eficiència i la productivitat recau en els líders i comandaments intermedis de l’empresa.

     És completament necessari invertir en el desenvolupament de les capacitats del personal de forma contínua per mitjà d’un sòlid pla de formació. Aquest pla no només ha de contemplar les habilitats tècniques necessàries per al desenvolupament de les tasques, sinó també aspectes com el lideratge, la comunicació efectiva i la gestió del temps. La formació a més d’ampliar l’horitzó de coneixements dels empleats també augmenta la motivació i compromís amb l’empresa.

     Des de la meva experiència, sostinc que prolongar habitualment la jornada laboral no només és perjudicial a nivell personal sinó que també afecta negativament la qualitat del treball i l’eficiència i productivitat de l’empresa en el seu conjunt. Un empleat esgotat i estressat difícilment podrà rendir al màxim de la seva capacitat. Així doncs, és essencial prioritzar un equilibri saludable entre la feina i la vida personal.

     En resum, un pla de formació ben estructurat i executat és una eina fonamental per impulsar l’eficiència i la productivitat a qualsevol empresa. A més de proporcionar als empleats les habilitats necessàries per realitzar les tasques de manera efectiva, fomenta un ambient de treball positiu i compromès que es tradueix en resultats tangibles.  

    Ja és a la venda el número 142

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu