PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Torna el cicle “Desenvolupa’t” a Vilafranca amb la innovació com a eix central

Aquest matí s’ha reprès el cicle “Desenvolupa’t” impulsat pel Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, després de 18 mesos d’aturada a causa de la pandèmia. L’acte té lloc a l’edifici de l’Enològica i compta amb una cinquantena d’assistents.

Sota el títol Innovar en el dia a dia, el ponent és Alfons Cornella, autor de més de 30 llibres i articles sobre innovació, negocis i tecnologia des de la perspectiva de la transformació de les organitzacions, el darrer del qual és "Com innovar sense ser Google". 

Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona, màster of Science in Information Resources Management per la Syracuse University of New York i té un postgrau en Alta Direcció d'Empreses per Esade Business School de Barcelona. És fundador d'Infonomia i de l'Institut of Next, empreses especialitzades en repensar el futur de les organitzacions posant el focus en la Innovació i explorar ecosistemes d'innovació arreu del món.

L’acte l’ha obert el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, que ha explicat que el cicle es reprenia amb força i amb un concepte important com és la innovació: “la pandèmia ens ha obligat a innovar”, assegurava, motiu pel qual afirmava que “avui és un privilegi poder escoltar l’Alfons Cornella”.

Segons Cornella “la innovació no és només tecnologia, sinó millorar el valor que estàs donant a un client. Per tant, no necessites molta inversió, sinó entendre quins són els problemes que no estan resolts, què és el que la gent entendria com a valor afegit i donar-lo”.  El ponent posava com a exemple el d’una botiga, que per innovar hauria de pensar quins productes no caldria que donés, canviar el tracte amb la gent, l’organització de l’espai, la il·luminació, etc. Per Cornella “de millorar la connexió entre el que tu fas i el teu client en depèn el teu negoci. Per tant tu has de millorar aquesta connexió”.

El ponent apuntava que el que frena la innovació de les empreses és sobretot el dia a dia. “El gran inconvenient és que la gent posa tota l’energia en sobreviure, fet que cal repensar, perquè potser es fan coses que no valen la pena, com reunions que no serveixen per a res”. Per tant, apuntava que “el principal inconvenient és que tenim unes rutines molt assumides i costa molt de sortir-ne”. També confonem  creativitat amb innovació. Innovar no és només dir coses, sinó que de totes les idees que tens, en destriïs la que realment funcioni”.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 114

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu