PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Mor Jaume Rovira, enòleg del celler Jean Leon

Dimarts va morir als 78 anys Jaume Rovira, enòleg de Jean Leon des del 1969 fins el 2006. A la fotografia apareix a la dreta de la imatge, al costat de Ceferino Carrión. També va ser conseller del Consell Comarcal de l'Alt Penedès del 1988 al 1991.

A més d’impulsor i alma mater del celler de Torrelavit, va ser la persona de confiança i ma dreta del propietari, Ceferino Carrión, més conegut com a Jean Leon. 

Jaume Rovira va néixer al Penedès el 1943. Estudiava enologia quan va conèixer Jean Leon a principis dels anys seixanta. Coincidint amb la primera verema de 1969, es va incorporar al projecte al qual va dedicar 39 anys de la seva vida. Va estar al capdavant de l’enologia del celler fins a la seva jubilació el 2008, els últims anys ja sense Jean Leon, que havia deixat el negoci en mans del seu amic Miguel A. Torres dos anys abans de morir per tal que continués amb el seu llegat.

Tot i estar jubilat, Jaume Rovira no es va desvincular mai de Jean Leon. Continuava participant en els tastos de les noves anyades, compartint els seus coneixements i entretenint aquells que l’acompanyaven amb divertides anècdotes de les seves vivències amb Jean Leon.

Per a Mireia Torres, directora del celler des del 2010, “Jaume va ser un exemple d’honestedat i compromís durant tota la seva vida; va ser una  grandíssima persona, amable, inconformista i amb ganes d’ajudar a tothom. Ha sigut un dels millors enòlegs que he conegut, va trencar motlles i va contribuir amb Jean Leon a posicionar els vins catalans al capdamunt. No podem sinó sentir la més alta admiració per tot allò que ha fet i per tot el que ens ha ensenyat. Li estarem eternament agraïts”.

Per a Xavier Rubires, l’enòleg que va rellevar Jaume Rovira a Jean Leon, “Jaume va ser el meu mestre i mentor, però sobretot un gran amic. Tots hem perdut una peça indispensable per entendre els vins d’autor”.

 

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu