PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L'Estat promet invertir en la construcció d'habitatge públic de lloguer a les ciutats de la segona corona metropolitana

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha compromès a signar un protocol amb els ajuntaments de l'Arc Metropolità per construir habitatge públic de lloguer assequible. Sánchez en va parlar en una reunió amb els alcaldes de la segona corona (Sabadell, Martorell, Vilafranca del Penedès, Terrassa, Mataró, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Granollers i Mollet del Vallès), però no en va concretar ni la dotació econòmica ni el nombre de nous habitatges.
 
Ara fa un any, el ministeri ja va signar protocols similars per a la construcció d'habitatge amb lloguer social a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (54 MEUR per a la construcció de 287 habitatges) i a la capital catalana (11 MEUR per a la construcció de 651 habitatges).
 
Durant la trobada, Sánchez va afirmar que "garantir el dret a l'habitatge, construir habitatge públic assequible, promoure el lloguer sostenible o invertir en la rehabilitació de llars i entorns urbans és una prioritat per al ministeri". 

La ministra va declarar que l'Associació i els seus objectius “estan totalment alineats amb els del Ministeri: la reducció d'emissions, les infraestructures de transports i l'habitatge. És aviat per posar una quantitat i un número d'habitatges, però comencem a treballar des d’avui mateix. Hem de veure les necessitats de cada municipi i els recursos que podem aportar els uns i els altres i esperem poder signar en pocs mesos un protocol com els que vam signar fa un any amb l'Àrea Metropolitana i l'Ajuntament de Barcelona”.

També va assegurar que les ciutats són espais d'actuació prioritària i entén que els objectius dels municipis de la segona corona metropolitana estan "totalment alineats" amb els del Ministeri.

Les nou ciutats que componen l'entitat sumen una població de 900.000 persones i la seva àrea d'influència directa és de gairebé dos milions de persones. La trobada amb la ministra s'ha fet a Sabadell, que ara per ara ostenta la presidència de l'Associació.
 
Durant la trobada, en la qual també hi va assistir Javier Martín, Director General d’Habitatge i Sòl, es va exposar la situació del parc d’habitatge dels 9 municipis que integren l’Arc Metropolità de Barcelona, i es va analitzar tant la tipologia (propietat i lloguer) com l’antiguitat de les construccions. 
 

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu