Applus Idiada guanya el gran premi a l’Empresa de l’Any 2019 al Gran Penedès

     

    PE 87 l Oriol Miracle, de Miracle Global, es va endur el premi Jove Emprenedor 2019 i Cristina Muñoz, de la Finca Mas Solers, el guardó Dona Estela Emprenedora 

    El Celler Gran de Codorníu va acollir, el passat divendres 26 d’abril, la Nit de l’Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), la gran cita de l’empresariat de les nostres comarques.
    A la gala de lliurament, que va ser presentada per l’actriu vilafranquina Marta Escudé, hi van assistir uns 350 empresaris, directius, i representants institucionals dels ajuntaments i consells comarcals de les tres comarques. L’esdeveniment va ser enregistrat per les càmeres de Penedès Televisió, que les va oferir en diferit uns dies després.

    Martí Sistané va animar a la col·laboració entre el món empresarial i polític


    L’acte el va obrir el president de la FEGP, Martí Sistané, que va afirmar que “la federació té cada cop més presència als fòrums de país perquè representem a més de 900 empreses i perquè el Gran Penedès és un important nus de comunicació per a Catalunya”. També va animar a la col·laboració entre el món empresarial i polític: “l’èxit empresarial és el resultat de la capacitat d’adaptar-se als canvis, que s’ha de saber liderar”.

    Seguidament es va presentar una tecnoponència a càrrec de Genís Roca, president de la consultoria Roca&Salvatella, que va parlar dels reptes de les empreses per aconseguir els seus objectius, entre els quals va esmentar la gestió de les dades, liderar la relació amb els clients, i el volum de serveis que s’ofereixen. També els reptes dels empresaris, basats en la confiança, les proves als clients finals i el repte de la digitalització.

    Sánchez llibre va reivindicar l’orgull dels empresaris i els autònoms catalans


    A continuació, va intervenir el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, que va reivindicar la figura dels empresaris: “en el moment econòmic en què vivim és més necessari que mai reivindicar l’orgull de l’empresari, dels autònoms, i de les pimes per la seva contribució social i econòmica, en generar riquesa i ocupació, i contribuir al manteniment de l’estat del benestar”.
    L’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, va donar les gràcies a la federació per haver escollit Sant Sadurní per al lliurament dels premis, i va parlar de la importància de les infraestructures que “han de donar servei a les empreses, i ens acosten a l’àrea metropolitana barcelonina, però també tenen els seus riscos, en una comarca en la qual “l’enoturisme hi juga un paper fonamental”.
    Va cloure el torn d’intervencions la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que va parlar de la situació de l’economia i de les empreses catalanes, sobretot en l’àmbit de la internacionalització, que va qualificar de “molt positiva” i va animar les empreses a“seguir posicionant-se. a nivell global”. També va parlar del resultat de la intervenció financera al govern de la Generalitat el setembre del 2017, i de les empreses que van canviar la seva seu social a causa del procés i de la declaració d’independència al Parlament català: “de les 696.000 empreses que hi havia aleshores a Catalunya, només 3.700 van canviar de seu social, un 0,6% del total”, motiu pel qual va afirmar que “prou d’aquest relat d’intentar donar una imatge distorsionada, que perjudica el país”.

    Àngels Chacón va animar les empreses a seguir posicionant-se a nivell global


    Chacón també va parlar dels actius del país i dels reptes a resoldre, entre els quals la morositat o els elevats preus de les tarifes elèctriques. Segons la consellera “defensarem l’economia productiva que volem, i això ho hem de fer junts, amb la col·laboració público-privada”.
    Tot seguit es van lliurar els premis FEGP 2019, que van reconèixer la trajectòria de 17 empreses del Gran Penedès. En primer lloc, a les que enguany complien un aniversari significatiu, que van ser Nou Verd (25è), Cal Soler (50è), i Mas Albornà (50è). A continuació es van lliurar la resta de premis, que van finalitzar amb el gran Premi FEGP a l’Empresa de l’Any 2019, que enguany el jurat va adjudicar a Applus Idiada, empresa ubicada a Santa Oliva, que dóna feina a gairebé 2.000 persones, i que té seus a diferents punts del món.
    L’acte va acabar amb un sopar a peu dret en el decurs del qual els assistents van poder intercanviar salutacions i opinions, a més de fer-se fotos en el photocall instal·lat al saló.

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu