La federació empresarial lliura els seus guardons anuals en la Nit de l’Empresa

  Més de 450 empresaris del Gran Penedès van assistir el dijous 17 de juny a l’acte de la Federació Empresarial del Gran Penedès celebrat a Mas Solers 

   Premis FEGP 2021
  Premis FEGP 2021

  La Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes va acollir el dijous 17 de juny al vespre la Nit de l’Empresa 2021, un esdeveniment molt esperat, després que l’any passat no pogués celebrar-se a causa de la pandèmia. En el decurs de la nit es van lliurar els Premis FEGP 2021, uns guardons que reconeixen la trajectòria de les empreses en el darrer any, i també la trajectòria del 2019-2020.

   

  L’acte, conduït per l’actor vilanoví Dafnis Balduz, va comptar amb més de 420 convidats i una àmplia representació institucional del territori.

  La Nit va començar amb la ponència de l’economista Xavier Sala-i-Martín que portava per títol “Els feliços anys 20”, fent una comparació entre la pandèmia actual i l’anomenadad grip espanyola. Durant el discurs sobre la pandèmia va destacar que “els governs del món occidental han fracassat de manera estrepitosa en la seva gestió amb la pandèmia”. Sala-i-Martín va assegurar que “s’ha d’aprendre la lliçó, que estem fent alguna cosa malament en l’àmbit públic”. El ponent va considerar que “ser d’esquerres o de dretes no justifica fer boicot dels uns als altres i ha animat a seguir l’exemple de Singapur”.

   

  El reconegut economista Xavier Sala-i-Martín va ser el ponent honorífic de l’acte

   

  El convidat honorífic va posar en relleu que “la col·laboració público-privada funciona”, així com la cooperació internacional, però que encara queda per veure com aniran els fons europeus, tot i que se’n preveu un baix impacte.

  L’economista Xavier Sala-i-Martín va pronosticar la fi de la globalització. Els productes seran més cars però va assegurar que “és una bona oportunitat per a molts països”. D’aquesta manera, ens trobem a la quarta revolució industrial, “una revolució que demostra que el futur és la tecnologia”. Per últim Sala-i-Martín va destacar la intel·ligència artificial i va voler tranquil·litzar el públic assegurant que “és fals que aquestes tècniques destrueixen llocs de treball en termes nets doncs la mateixa innovació implica l’aparició de noves activitats”.

   

  Representants de les empreses del Gran Penedès que aquest any celebren aniversaris destacats
  Representants de les empreses del Gran Penedès que aquest any celebren aniversaris destacats

   

  En el torn dels parlaments, la presidenta, Neus Lloveras, va destacar que “amb aquest acte volem demostrar que estem tornant a la normalitat, que es poden organitzar esdeveniments i que tenim ganes de tirar endavant i celebrar que hem superat aquesta crisi sanitària”.

  Lloveras va agrair la participació de tothom, en una nit consolidada i va animar al sector empresarial a “seguir treballant”.

  Per altra banda, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido va ratificar que això va estar possible “gràcies a tots i cadascun dels empresaris que, com els presents, van aixecar la persiana dia a dia i han seguit endavant amb una actitud motivadora”.

   

   

  Tancant les intervencions de les autoritats, el vicepresident del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, va fer un repàs del seu dia visitant diferents infraestructures d’actitud innovadora i va destacar que “aquests són els ingredients bàsics per a una economia del segle XXI: Quan parlem infraestructures parlem d’un país connectat per terra, mar, aire, i fins i tot espai i ciberespai”.

   

  Jordi Puigneró: “La nova economia digital ja ocupa més gent que tot el sector de l’automoció junt”

   

  El vicepresident va explicar que “abans es mesurava la competitivitat per la distància cap a una gran ciutat, després es va mesurar en hores” i va estimar que “properament serà en megabits per així poder saber la seva competitivitat digital”. Puigneró va destacar també que “la nova economia digital sembla l’economia invisible”, però va insistir que “ja ocupa més gent que tot el sector de l’automoció junt.” De fet, va remarcar que ha crescut a un ritme del 10% per any. Per acabar, el vicepresident va explicar que “segons la física, un borinot no hauria de poder volar, tanmateix vola. Segurament perquè no sap que és impossible”.

   

   

  Tot seguit, es va iniciar la Gala de premis FEGP, amb els reconeixements a les empreses i institucions que celebren el seu aniversari, uns guardons que reconeixen la trajectòria de les empreses en el darrer any, essent aquesta edició única ja que recull la trajectòria del 2019-2020.  Un dels moments més emotius de la nit va ser els reconeixements especial Covid que es van realitzar enguany a a COVID Warriors i al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf. Segons els responsables de l’FEGP “és important per a la Federació reconèixer el paper solidari que es va viure des dels inicis de la pandèmia, no només a nivell empresarial, sinó social”. Els guardons van ser per a dues entitats que han estat referents en aquest moment tan difícil, i que a la vegada representen aquest esforç col·lectiu. 

  L’acte va acabar amb un sopar de gala a l’interior de Mas Solers.

   

  Palmarès dels Premis FEGP 2021

   

  GRAN PREMI FEGP empresa de l’any patrocinat per SMP:
  GRUP CAL BLAY, SA

  Premi FEGP a la Trajectòria Empresarial, patrocinat per
  Ametller Origen:
  BOSTRAN 21, S.L - CLIMORENT

  Premi FEGP a Capacitat Emprenedora, patrocinat per XTA:
  TRACTA’M BÉ

  Premi FEGP a la Internacionalització, patrocinat per Coral Transports:
  BOMBONS CUDIÉ, SA

  Premi FEGP Empresa Innovadora, patrocinat per Autolica:
  GEDIA ESPAÑA, SL

  Premi FEGP Estratègia de Comunicació, patrocinat per
  Finca Mas Solers:
  VALLFORMOSA

  Premi FEGP a Sostenibilitat i Medi Ambient, patrocinat per Mercadona:
  INCÍS FILMS, SL

  Premi FEGP al Compromís Social, patrocinat per Acció Preventiva:
  FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ

  Premi Estela Dones d’Empresa 2021, patrocinat per Hotel Estela:
  SÍNOCA STUDIO

  Premi FEGP Jove d’Empresa 2021, patrocinat per Patates Piqué:
  SQUITX

  Premi FEGP a la Nova creació - Any 2019-2020, patrocinat per
  Cet Penedès:
  FIONA HOME STAGING

   

  Homenatge a empreses

  Amb motiu del seu 25è aniversari
  CORAL TRANSPORTS & STOCKS, SL
  ASSESSORIA SANT PERE DE RIBES, SL
  FUSTERIA I DECORACIÓ OLLÉ, SL
  COL·LEGI D’ENGINYERS
  MONCALC LAND SURVEY CONSULTING
  DISMAQ
  VIDAL PIQUE I ASSOCIATS
  HOSPITAL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

  Amb motiu del seu 50è aniversari
  EL VIVERO 2, S.A.
  CARTONATGES FONT
  FARRÉ & FARRÉ CORREDORIA D’ASSEGURANCES, SL
  GENIL DES DE 1971, SL
  UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA
  MANCOMUNITAT TEGAR DEL GARRAF

  Amb motiu del seu 75è aniversari
  BOMBONS CUDIÉ, S.A.

  Amb motiu del seu 100è aniversari
  CONFRARIA DE PESCADORS

  Amb motiu del seu 140è aniversari
  MUSEU DEL FERROCARRIL DE CATALUNYA

  Reconeixements Covid
  COVIDWARRIORS
  CONSORCI SANITARI ALT PENEDÈS-GARRAF

   

   

  Ja és a la venda el número 136

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu