L’FEGP premia les empreses del Gran Penedès més destacades durant el 2021

  La Nit de l’Empresa va reunir més de 350 empresaris i institucions del territori al celler Juvé&Camps d’Espiells en un acte molt reivindicatiu i de retrobada


  Premis FEGP 2022

  La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP)  va celebrar el dijous 16 de juny a la Finca Juvé&Camps d’Espiells, a Sant Sadurní  d’Anoia, la Nit de l’Empresa i la Gala de Premis FEGP 2022. Hi van assistir unes 350 persones, entre els quals hi havia representants dels principals òrgans empresarials de Catalunya, com Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball Nacional, o Antoni Abad, president de CECOT, així com Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, David Alquézar, delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, els presidents del Consell Comarcals de l’Alt Penedès, Xavier Lluch; Baix Penedès, Joan Sans; i el Garraf,  Mònica Gallardo, i diversos alcaldes i regidors de les tres comarques.

  La gala va ser presentada pel comediant cunitenc Guillem Estadella, que va dinamitzar l’acte i divertir els assistents amb les seves bromes irreverents. Belén Cabanes i Elisabet Raspall van posar la nota musical a la vetllada.

  Més de 60 candidatures optaven als premis, que enguany van tenir alguns canvis en les categories als guardons, per posar en relleu el paper social de les empreses. D’una banda, el nou premi FEGP a la Formació, el nou reconeixement a l’Emergència Climàtica, o el dirigit al col·lectiu creat el 2020 dins del paraigua de l’FEGP, l’AEGECat, integrat per empreses dedicades a la celebració de casaments i esdeveniments.

  El conseller d’Empresa i els presidents de foment del treball i de cecot van assistir a l’acte

  El guardó a l’Empresa de l’any va ser per al Grup Ondunova, que ha presentat un pla d’inversions de més de 18 milions d’euros, i que preveu la remodelació i construcció de noves infraestructures de 12.000m2, entre d’altres millores. La resta de premiats es poden consultar al quadre adjunt.

  Com és habitual durant la Nit, també es van reconèixer les empreses associades que celebraven un aniversari destacat durant l’any. En concret, ADECCO, Anna Romeu psicologia, Ontek i Publicom pel seu 25è aniversari; CADES Penedès pel cinquentenari, el Forn J. Rius i Juvé&Camps pel centenari i Cottet per arribar als 120 anys.

  El torn de parlaments el va obrir la presidenta de l’FEGP, Neus Lloveras, que va tenir un record per al primer president, Albert Calzada, traspassat l’abril passat. Va fer un discurs molt reivindicatiu, exigint un increment de les inversions de la Generalitat a les nostres comarques, que va titllar com a “territoris oblidats”, per l’escassa ajuda econòmica que reben per habitant. També va parlar dels problemes de mobilitat entre els tres territoris i de la necessitat de millorar les comunicacions.

  El president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, va afirmar que “l’empresa del segle XXI no és només l’empresari, sinó també els treballadors, els publicistes, els clients, els distribuidors…, és una fórmula nova, per això cal reivindicar l’empresa del futur”. També va explicar i agrair el fet que s’hagi acceptat la proposta de la patronal catalana d’institucionalitzar a Catalunya el 27 de juny com a Dia de l’Empresa, que distingirà les iniciatives empresarials que posen les persones al centre, i promoure un equilibri entre la competitivitat empresarial i la consciència social.

  Neus Lloveras va reivindicar més inversió pública de la generalitat a les tres comarques i millorar les comunicacions

  L’alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat, va agrair el fet que s’hagués escollit el seu municipi per celebrar l’acte, i més en el marc del centenari de les caves Juvé&Camps. Va parlar de la importància de preservar el paisatge i “treballar tots junts per donar prestigi al principal producte del nostre poble: el cava”. També va afirmar que “apostem per un Penedès que no es quedi enrere a nivell econòmic i empresarial. Va indicar que “s’ha de pensar més enllà de la comarca. Els municipis hem d’aixecar la mirada i planificar conjuntament per ser més eficients” i que calia “un treball conjunt entre les administracions i el sector privat”. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va indicar que cada vegada els mercats i la ciutadania tenen més en compte què hi ha darrere dels productes que consumeixen i com ha guanyat importància el propòsit que ens posem en allò que fem. Va esmentar el propòsit de la Generalitat de transformar el model productiu de Catalunya girant entorn la sostenibilitat i la digitalització i de la importància de “la reindustrialització del país, que genera llocs de treball de qualitat i ens lliga als territoris, que per nosaltres és imprescindible” apuntava.Torrent també va fer esment de la resiliència de les empreses, que han portat unes dades de reactivació rècord pel que fa a exportacions el mes d’abril del 2022, que se sumen a les dades del 2021, també de rècord.


  Representants de les empreses que enguany celebraven aniversaris destacats


  Guillem Estadella conduint l’acte


  Neus Lloveras durant el seu discurs

  Palmarès dels Premis FEGP 2022

  GRAN PREMI FEGP 2022 empresa de l’any:
  Grup Ondunova

  Premi Estela Dones d’Empresa 2022
  Magalí Benítez, de l’agència de màrqueting Polièdric

  Premi Joves d’Empresa 2022
  Carles Gala, de l’agència de comunicació Gala Media

  Premi FEGP 2022 AEGECat 
  Pep Minguell, president de l’associació durant 
  la seva creació i posada en marxa

  Premi FEGP 2022 a l’emergència climàtica
  Agbar

  Premi FEGP 2022 al compromís social
  Ex aequo per a Serveis Mèdics Penedès i el Grup Entrem

  Premi FEGP 2022 a la Formació
  Grup Serra Immobiliària

  Premi FEGP 2022 a la internacionalització 
  Avgvstvs Forvm

  Premi FEGP 2022 a la innovació
  Cales de Pachs

  Premi FEGP 2022 a l’estratègia de comunicació
  Festival Jardins Terramar de Sitges

   

  Reconeixements de les empreses associades a la patronal que celebren el seu aniversari

  Reconeixements del 25è aniversari:
  ADECCO
  Anna Romeu Psicologia
  Nou Set
  Grup Entrem
  Ontek
  Publicom All Line
  Sico Fire

  Reconeixements del 50è aniversari:
  Cades Penedès

  Reconeixement al 100è aniversari: 
  Forn de pa i pastisseria J. Rius 
  i Juvé&Camps

  Reconeixement al 120è aniversari:  
  Cottet

   

  Ja és a la venda el número 137

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu