Euronics Vabenic, una iniciativa que neix després del confinament

     

    Una barreja de curiositat, il·lusió i optimisme és el que em genera passar per davant d’un nou negoci que s’obre. Sempre ha estat així, però ara, després del confinament, i amb la situació que vivim, sento a més  una gran admiració per la valentia que demostren els i les emprenedors/es que l’impulsen.

    Avui parlo amb el Jordi Bertran, (el responsable de totes les meves compres en electrodomèstics en els darrers 20 anys) una persona extrovertida i afable i amb un gran talent per vendre.

    Un gran aficionat a l’esport a córrer, a pedalar, a surfejar, a esquiar. Dit per ell “No sé quin esport no m’agrada, ho faig tot,  m’és igual el que sigui...”

    Va estar  treballant durant  22 anys a la mateixa empresa i allà és on va aprendre l’ofici.

    Després de tants anys de treballar al mateix lloc com et decideixes a donar el pas i obrir el teu negoci?

    Tot això és gràcies al confinament. Vaig tenir temps per pensar, per llegir, per parlar... va ser el detonant. Potser l’edat, la passió pel món de l’electrònica i un sentiment de que havia de fer alguna cosa amb la meva vida em van empènyer.

    Va caure a les meves mans el llibre l’IKIGAI i les converses amb el meu cosí em van fer adonar que era el moment.

    I això que no és una cosa fàcil, perquè s’han d’unir molts factors, has d’entrar un bon grup, has de tenir una bona localització, i un bon local.

    Vaig deixar de treballar el mes de juny i jo pensava tenir un any sabàtic, però al juliol ja començava a arrencar el projecte.  Sembla que es vagin ajuntar vàries estrelles...Vaig buscar local i vaig trobar el que jo volia i després va venir la recerca del grup. Vaig moure cel i terra per aconseguir-ho.

    Ho tenia clar, el meu objectiu era obrir pel Black Friday i campanya de Nadal i me’n vaig sortir. Tothom em deia que això es impossible, però el 30 d’octubre obria Euronics Vabenic.

    He de dir que he tingut moltíssima ajuda a casa i amb tots els industrials que em van ajudar moltíssim.  Tots de proximitat... tots m’han ajudat moltíssim. Gent que he anat coneixent durant tots aquests anys i que s’han bolcat  a fer possible que això fos possible.

    L’u de setembre començaven les obres i el 30 d’octubre obríem.

    Darrere hi ha moltes, moltes hores de sacrifici de les 5 del mati a les 12 de la nit. És una bona demostració que amb esforç,  il·lusió i passió s’aconsegueix tot

     

    Parla’ns del Grup, què és Euronics? I per què és diferent a d’altres grups de compra?

    És la principal companyia europea de venda al menor d’electrodomèstics. Te 11.000 botigues a tot Europa i s’està implantant amb molta potència en aquests moments a tot Espanya.

    La dimensió europea la fa més gran, té més fortalesa, la majoria de les que coneixem són d’àmbit nacional.

    Això es tradueix en la rapidesa d’entrega, en gran varietat de productes de que disposa i en la facilitat de finançament cap al client.

    I a mi, personalment m’ha ajudat per implementar-me donant-me un suport que altres grups no donen.

    A més  a nivell de publicitat et dóna molta més visibilitat que  d’altres cadenes d’àmbit nacional. Em sento especialment content i agraït d’haver aconseguit que em fessin un catàleg especial en català. És el primer que han fet.

    Com a grup he trobat persones molt servicials i molt disposades a ajudar-me.

     

    I Euronics Vabenic (Valls Bertran Electrònics) a Vilafranca? Què us fa diferents

    Ramon Valls  és el meu amic i accionista de l’empresa i la meva mà dreta... vam estar treballant junts durant aproximadament tres anys però ja érem amics i  a més ell havia tingut una  botiga del sector al carrer Balmes.

    El vaig fitxar amb un tovalló mentre dinàvem (com el Messi) i així vam començar junts...

    El Ramon és també a l’entrevista i davant la meva pregunta de perquè es va posar en aquest projecte respon: “Perquè considero que treballar per un mateix és molt motivador, ja en tinc l’experiència i el Jordi em va convèncer i vaig tornar a fer la bogeria...possiblement treballar per compte aliena és més còmode, però et sents millor quan és el teu projecte, te’l sents teu... i allà on érem tampoc estàvem bé i aquest és un dels motius... quan no estàs bé i et proposen una cosa millor “blanco y en botella!”

    El nostre punt diferencial és la barreja entre la venda física i la botiga a distància, un tracte personal i també digital. De seguida vam obrir la compra  via WhatsApp o videoconferència de manera que la gent no hagués de venir a botiga però no hagués de fer una compra freda  per internet.

    Es un tracte del tot personalitzat però a distància. Hem ajudat a molta gent que ens han comprat des de casa. Passem la fotografia o fem videotrucada, formalitzem la compra i ho portem a casa.

    Instagram (la meva dona m’ajuda molt en això) ens ajuda molt en aquest aspecte.

    I possiblement el que ens fa diferents és que tant el Ramon com jo tenim un profund coneixement del sector de més de 20 anys, i això no és gaire freqüent.

     

    Que recomanaries a algú que vulgui començar el seu negoci?

    Que li agradi molt allò que vol fer, que sigui la seva passió perquè hi haurà de dedicar moltes hores sobretot a l’inici... També que sigui creatiu he intentat creat un negoci que no sigui un mes, sinó es molt difícil sortir-se’n... t’has de de diferenciar en alguna cosa.

     

    Què ha estat el més difícil?

    El més difícil, no has estat res, hi ha hagut molta feina això sí  perquè encara construíem i ja estàvem venent...

    Per a mi és la millor època de la meva vida, em sento molt feliç.

      

    On són les oportunitats? Notes pel bloc

    1- En moments de crisis s’obren oportunitats no és una dita, és una realitat. L’aposta valenta amb esforç i encert, dóna resultats.
    2- La botiga física ha de conviure amb l’entorn digital. Genera molta confiança saber que darrera d’una compra digital hi ha persones físiques que t’assessoren i acompanyen.
    3- Emprendre demana envoltar-se de col.laboradors. Mai no és un acte solitari, necessitem de l’ajuda de família, socis, industrials, un grup (en el cas que hem vist)...
    4- En paraules del Jordi: amb esforç, il·lusió i passió s’aconsegueix tot.


     

    Ja és a la venda el número 141

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu