“La fidelitat dels nostres clients és una de les motivacions per tirar endavant en el dia a dia”

    Josep Panyella Pujadó
    Director-fundador de Serveis Mèdics Penedès 
     

    El penedesenc Josep Panyella va iniciar la seva trajectòria com a metge a la comarca del Baix Penedès, més concretament a Calafell. Durant aquella etapa, va ostentar la presidència de l’assemblea de la Creu Roja de Cunit i Calafell. 
    Amb el pas del temps, la constant evolució de la societat i la seva experiència el van portar a iniciar un projecte, Serveis Mèdics Penedès, que s’ha engrandit fins arribar a ser tota una referència dins del món sanitari del nostre entorn. Actualment el centre té quatre delegacions obertes al Gran Penedès: a Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Sadurní d’Anoia.

    Per començar, quants anys fa que es va iniciar el projecte de Serveis Mèdics Penedès?

    Fa 29 anys que vam tirar endavant aquest projecte a Vilafranca del Penedès. A partir d’aquesta ubicació inicial, ens vam anar expandint cap a Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Sant Sadurní d’Anoia, des d’on podem oferir els nostres serveis a un públic més ampli. Constantment, busquem renovar-nos per tal que els nostres clients puguin gaudir de les millors prestacions possibles.

    Quanta gent conforma l’empresa?

    Actualment, som 197 treballadors, als quals se’ls ha de sumar un centenar de metges i col·laboradors.

    Com et vas plantejar fer el salt de la medicina de família a Segur de Calafell a tirar endavant Serveis Mèdics Penedès?

    Són necessitats que esdevenen amb el pas del temps. Fa força anys, els serveis de medicina a domicili eren importants, però en l’actualitat es necessiten especialitats i altres mètodes de servei. Com tot, és qüestió d’adaptar-se a les noves necessitats de la població.

     

    “Constantment busquem renovar-nos perquè els nostres clients puguin gaudir de les millors prestacions”

     

    Hi ha projectes o possibilitats d’expansió empresarial?

    Sempre n’hi ha. A hores d’ara, tenim la idea d’unificar tots els nostres espais i serveis existents de Vilafranca del Penedès en un sol edifici i també l’obertura d’un centre de cert nivell a Sitges.

    Pel que sabem, disposeu d’uns clients molt fidels.

    Sí, però per aquest precís motiu també tenim una gran responsabilitat. Arran d’això, hem creat molts llocs de treball i moltes oportunitats laborals. Aquesta fidelitat és una de les principals motivacions per tirar endavant en el nostre dia a dia, ja que, sense els nostres clients, l’empresa no tindria sentit.

    A banda d’assumir la direcció d’SMP, continues exercint la teva professió en l’àmbit de la medicina?

    Sí, ho faig dos dies a la setmana. Sovint, això em serveix per realitzar auditories internes del funcionament de la meva empresa. Vaig alternant aquesta activitat entre tots els centres que he comentat anteriorment.

    Parlem dels teus inicis. Com t’inicies al municipi de Segur de Calafell?

     

    “El fet de ser solidari és una manera de retornar a la població tot el que t’ha donat”

     

    Les meves arrels són penedesenques, però la meva família venia a passar les vacances en aquesta zona. Al cap d’un temps, vaig obrir el meu primer despatx mèdic en aquesta zona i, a partir d’aquí, vaig ampliar el meu servei al Vendrell i em van oferir la presidència de la Creu Roja de Calafell i Cunit, càrrec que vaig acceptar amb il·lusió.

    Va ser positiu el teu pas per la Creu Roja de la zona?

    Totalment, ja que és una experiència impagable. En aquell moment, es va assolir, entre d’altres aspectes, la professionalització de l’agrupació. En uns sis anys, es van modernitzar completament els serveis de l’entitat.

    Sembla que la pandèmia de la COVID-19 ja forma part del nostre passat, però com veus les conseqüències que ens ha deixat aquesta crisi?

    La primera fase que vam viure, on la mortalitat va assolir nivells molt alts, està superada gràcies a la massiva vacunació que s’ha efectuat. No obstant això, els virus evolucionen i mai se sap què pot sorgir en un futur. Ara, crec que les dures mesures econòmiques que es van aplicar, no tornaran a efectuar-se.

    Quina és la teva visió envers la sanitat pública existent al territori català?

    La sanitat i la salut la fem entre tots. Crec que estem ben servits gràcies a uns bons professionals i a unes bones prestacions. És molt complicat gestionar tot l’àmbit sanitari des d’un mateix organisme com és la Generalitat de Catalunya, tot tenint en compte els constants canvis que poden sorgir, com la pandèmia que hem viscut recentment.

     

    “l’Èxit que he assolit amb SMP és gràcies a la implicació i la confiança dels nostres clients”

     

    Sabem que ets una persona que, des de la teva empresa, col·labores molt en diversos projectes i iniciatives de diversos àmbits de la societat…

    Sí, exactament. Jo considero que el fet de ser solidari és una bona manera de retornar a la població tot el que m’ha donat. De fet, l’èxit que he assolit amb SMP és gràcies a la implicació i la confiança dels nostres clients i la població, així que considero que la col·laboració en projectes destinats a la societat és una bona mostra d’agraïment cap a aquesta. Per exemple, hem col·laborat amb l’execució d’un dels nous vitralls de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, que hem intentat relacionar amb el Penedès, la cultura mediterrània i el nostre territori.

    Hi ha algun projecte previst per al futur?

    Actualment, tenim diversos projectes de col·laboració, sobretot a Vilafranca del Penedès. Hem col·laborat amb el nou projecte del Firart de la Festa Major vilafranquina i tenim la idea de realitzar una exposició d’art permanent.

    Tens la intenció de tornar a fer alguna cosa a Calafell?

    Si se’m proposa o se’m demana algun projecte o idea, es pot valorar sense cap inconvenient. És un territori que m’agrada.

    Entrevista realitzada al programa Via Augusta del grup ETV-Terramar per Joan Enric Vidal. Enregistrada al restaurant La Góndola del port de Segur de Calafell 

    Transcripció d’Enric Vidal Mach

      

    Josep  Panyella i Pujadó, llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona (1982), va fundar el 1993 Serveis Mèdics Penedès (SMP) amb l’objectiu d’oferir una millor i més propera atenció sanitària als ciutadans del Penedès i el Garraf.
    Trenta anys després, s’ha convertit en l’empresa pionera i líder en medicina privada en aquestes comarques, amb una plantilla de 270 persones, entre personal sanitari i administratiu, fet que ha permès consolidar-la en el sector com una empresa de referència, amb més de mig milió de visites realitzades i una facturació de 12,5 milions l’any 2021.
    Josep Panyella també ha ocupat altres responsabilitats en el sector sanitari en aquestes comarques, com ara la presidència de l’Assemblea de la Creu Roja de Calafell i Cunit (1996-2000). 
    És un gran aficionat a l’esport i per això va impulsar la creació de la Unitat de Medicina Esportiva dintre de SMP, un dels serveis més consolidats del conjunt de l’oferta. A més de patrocinar diversos equips del territori, el doctor Panyella manté un fort vincle amb el FC Vilafranca i ha estat president de la Fundació Atlètic Vilafranca (2008-2012). Aquesta passió pel territori i la seva gent també el mantenen connectat amb el teixit associatiu i cultural de Vilafranca del Penedès. Des de SMP ha donat suport a iniciatives com el Firart, la construcció i instal·lació d’un vitrall a la basílica de Santa Maria, o el patrocini dels Castellers de Vilafranca i dels actes del centenari del teatre Casal.

     

    Ja és a la venda el número 140

     

    Subscripció newsletter Penedès Econòmic

    Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
    i rebràs totes les notícies en un sol correu