Fèlix Galimany Bolet

  Fèlix Galimany Bolet
  Nou president de Covides  

   “Si aconseguim que els familiars dels socis se sumin al projecte de Covides, la farem més gran”

  PE 84 | Fèlix Galimany va ser escollit president el passat dissabte 26 de gener, en el decurs d’una assemblea extraordinària de socis celebrada a les instal·lacions de la cooperativa a Sant Sadurní d’Anoia. Treballador incansable, i amb les idees molt clares, el nou president encara els reptes de futur amb il·lusió i ganes, amb l’objectiu de fer créixer la cooperativa.
   


  Fèlix Galimany, de 55 anys, regenta una explotació familiar a la Bleda. Té una àmplia i dilatada experiència en el món vitivinícola, i també en el control econòmic d’empresa. Dels 22 als 25 anys va treballar al Registre de la Propietat, i fins als 43, de controller a Robert Bosch.

  Vostè és el nou president de Covides arran de la darrera assemblea  extraordinària de socis celebrada el 26 de gener. Per quins motius creu que el van escollir?

  Doncs ben bé no ho sé.  Crec que va ser per una suma de circumstàncies: sempre he mostrat máxima implicació en el projecte, vaig ser 6 anys interventor de comptes,,la meva experiència com a controller a l’empresa Robert Bosch i també perquè ser president comporta una feina afegida que no tothom vol o pot assumir. Jo aquest matí estava llaurant abans de venir a fer aquesta entrevista, i he de compaginar la meva feina amb la coordinació dels membres del Consell Rector de la cooperativa.

   

  Quants membres té aquest consell i quins han estat els canvis que s’han produït arran de la darrera assemblea?

  El Consell Rector està format per 9 membres més tres suplents. Enguany es van renovar tres dels membres, i el dilluns 28 de gener es va celebrar el primer Consell Rector, en el qual es va nomenar la resta de càrrecs del consell: Rafel Ramon (sots-president), Joan Llosas (secretari), Francesc Vilaseca (tresorer), Enric Fabregat (vocal), Isidre Martí (vocal), Jordi Duran (vocal), Joan Font (sots-tresorer), Ricard Vallès (sots-secretari), i tres suplents: Josep Rovira, Josep Fàbregas, i Francesc Carafí.)

   

  Quins són els principals temes que té sobre la taula?

  Tot està bastant encarrilat, gràcies a la bona gestió que va realitzar el meu predecessor, el Joan Marcé, però sempre hi ha mil coses a fer. De fet, ja en la primera trobada del Consell Rector van sorgir moltes idees i propostes que, de mica en mica, anirem desenvolupant. M’agrada la barreja d’experiència i joventut dels membres del consell, i les ganes de treballar que demostren.

   

  Abans apuntava la feina desenvolupada per Joan Marcé al capdavant de la cooperativa durant els deu darrers anys. Què en detacaria?

  Un dels seus principals mèrits, per a mi, és que va aconseguir donar credibilitat, tant  interna com externa, en uns moments convulsos de la cooperativa. Jo me l’he trobat amb uns balanços assumibles. L’embotellat funciona molt bé, les instal·lacions són modernes, i les vendes i les exportacions estan en un bon moment. L’única pega és l’època convulsa que es viu, sobretot per al vi a doll. Venim de dues collites anormals, de sequera extrema, seguides, i aquest fet ha provocat que el preu del vi s’hagi recuperat de forma natural. El temps ha ajudat a que sigui al que ha d’anar, però ara s’han collit més raïms, hi ha més volum i, per tant, sembla que la tendència serà contrària.

   

  També es viuen moments convulsos en el sector del cava.

  Sí, a les principals cases del cava s’han produït canvis en l’accionariat, que ha passat a mans estrangeres. Això no ens preocupa tant com el fet que els nous propietaris puguin retallar costos per la part del producte base, dels productors. A més a més, s’han produït diverses escissions en el sector que demostren que alguna cosa no funciona. A altres zones productores el sector està més unit, i tots van a la una i remen en la mateixa direcció, no va cadascú a la seva, com passa aquí. Això ens fa ser menys competitius respecte a altres zones i països. Ara bé, jo no canviaria la meva explotació per cap d’aquestes zones.

   

  En quina situació està actualment Covides i quins són els seus reptes de futur?

  La disminució del preu del vi a doll ens afectarà, i crearà alguns desajustos, però nosaltres embotellem el 40% del que produïm, així que tenim marge per recórrer.  Pel que fa als reptes, cal optimitzar la utilització de les nostres instal·lacions, fer més serveis per a tercers, i continuar amb el procés de millora contínua interna. Si aconseguim que els fills i familiars dels socis s’estimin més el projecte de Covides, aconseguirem que el prestigi de la cooperativa aumenti encara més.

   

  Ja és a la venda el número 134

   

  Subscripció newsletter Penedès Econòmic

  Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
  i rebràs totes les notícies en un sol correu