PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Escriu per convèncer els teus clients

Els continguts del teu web són avorrits? Et costa connectar amb els teus clients? La gent no entén a què et dediques perquè la teva comunicació és poc clara?

El copywriting (o creació de continguts) és la teva solució. Aquest tipus de redacció persuasiva és una eina molt poderosa de màrqueting que desperta l’interès dels teus lectors pel que fas, els convenç que els pots ajudar i, de passada, incrementa les teves possibilitats de venda.

Fa uns anys, aquest concepte era encara molt desconegut i poc estès, però cada vegada es fa més evident que és un servei que moltes empreses necessiten per transmetre el que fan d’una manera que els ajudi a vendre.

El copywriting pot ajudar-te a crear tot tipus de missatges: des d’un correu de vendes, un guió per a un vídeo corporatiu, un titular per al teu butlletí, el text d’un catàleg, fins als continguts de la teva web o blog. T’ajudarà a expressar justament el que vols dir, “enganxar” el lector i, al final, diferenciar-te de la teva competència amb textos que atreuen i convencen qui els llegeix.

La redacció persuasiva per a la teva empresa no vol dir enganyar i fer falses promeses. Només es tracta de vestir els teus textos de la manera adequada perquè tinguin més força i arribin millor als teus clients.

Actualment existeix la figura del copywriter o creador de continguts, que és el professional que pot ajudar-te a redactar els teus textos amb la intenció que tu els vulguis donar. Els copywriters de vegades són periodistes o lingüistes, però també tenen coneixement de posicionament SEO, amb la qual cosa pots crear uns textos que, a més de convèncer el teu lector, siguin la nineta dels ulls de Google i et posicionin millor als buscadors.

Pots encarregar aquesta feina a un equip extern que només et cobri per la feina feta. No cal que contractis un copywriter en plantilla si no en tens prou necessitat, però externalitzar aquest servei a un equip d’experts, et permetrà guanyar temps que podràs dedicar al teu negoci i tenir la tranquil·litat que els teus textos seran professionals, atrauran clients potencials i generaran confiança en la teva marca.

Si vols començar a aplicar ja el copywriting en els textos de la teva empresa, segueix aquests consells bàsics:
Pensa en el teu client o lector ideal i dirigeix-te a ell. Parlar-li de tu i directament. Evita fer servir frases negatives, perquè inciten sentiments negatius i fan que el lector s’allunyi del text. També és important apel·lar a les seves emocions, perquè qualsevol decisió de compra està motivada per les emocions: plateja-li preguntes, dóna-li xifres concretes, i, en definitiva, explica-li com pots resoldre el seu problema.
Enfoca els teus textos cap al teu client i evita els tecnicismes i l’argot del teu sector. Pensa que si el teu lector no entén a què et dediques, tens poques probabilitats que contracti els teus serveis o compri els teus productes. I és que, al cap i a la fi, la base del copywriting és centrar-te en el client i en allò que necessita. Comença a aplicar aquests canvis avui mateix i a poc a poc aniràs veient una transformació en el teu públic.

I tu, què esperes per desmarcar-te de la competència i atreure els teus clients amb un missatge potent?

La teva empresa encara no té un blog?

Fa un temps ens semblava que això d’escriure un blog era cosa de quatre egocèntrics o d’uns addictes a la tecnologia que tenien més temps que ningú per dedicar-lo a escriure les seves vivències a les xarxes. Però el món ha canviat. Google va arribar a les nostres vides i Google ens diu com hem de dur el nostre negoci. Perquè sense blog no hi ha clients. O com a mínim, no n’hi ha tants, i de nous.

Llegeix més...

Saps quants diners perds si no inverteixes en formació?

Moltes empreses no saben que els diners que paguen com a cotització per formació a la Seguretat Social es converteixen en un crèdit formatiu que poden fer servir per bonificar qualsevol acció formativa que tingui relació amb l’activitat de l’empresa i que millori les competències i qualificacions professionals dels treballadors.

Llegeix més...

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC