PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Dia Internacional de la Felicitat

Dia internacional de la Felicitat, així anomenen les Nacions Unides al 20 de març, com a reconeixement del paper que juga la felicitat en les persones d’arreu del món.

He volgut contribuir a aquest fi i poder oferir el meu punt de vista sobre la Felicitat. Per mi la Felicitat és una decisió que implica estar disposats a fer tot allò necessari per ser més feliços i canviar. I justament en aquest punt radica la seva complexitat, ja que moltes vegades busquem una millora immediata i la Felicitat no va d’això.


La felicitat no és res que es trobi o s’aconsegueixi, sinó que es crea. Per tant, per ser feliços hem d’assumir la responsabilitat que tots tenim per crear la nostra realitat. I aquí intervé en gran mesura la nostra fortalesa interior. Perquè tot allò que pensem i sentim influeix en el nostre comportament, produeix canvis en la bioquímica del nostre cos i la percepció de la realitat. Emocions com l’amor o el perdó ens empoderen i ens proporcionen benestar i en canvi, la crítica o la revenja ens debiliten (encara que inicialment pot tenir cert al·licient).


5 Pautes que ens ajudaran a ser feliç:


1. Acceptació personal.

Moltes persones són infelices perquè no estan satisfetes amb si mateixes. Per tant, la primera premissa és acceptar-se, considerant tant les fortaleses com els defectes.

2. Viure i saber gaudir del moment present.

Amb el present estem creant el nostre futur, i és justament en el present quan podem decidir i actuar. Si no ho fem ara, més endavant aquests moments seran passat i llavors ja no podrem fer-hi res. Ocupar-nos del dia a dia i deixar de preocupar-nos és un hàbit molt saludable i que ens ajudarà.

3. Trobar un sentit a la vida.

Tenir un propòsit, una visió de futur ens aporta sentit i significat, ja que aquesta visió ens permetrà crear objectius i fites que ens faran actuar per materialitzar-ho. Ara bé, es tracta d’aprendre a gaudir del camí, i no únicament esperar els resultats. Doncs hi ha resultats que poden esdevenir frustració i si només vivim pendents dels resultats podem estar abocats a una vida buida i sense sentit.

4. Crear relacions positives amb els demés.

Potenciant la comunicació i desenvolupant un esperit de contribució cap als altres. Ser agraït, respectuós i acceptar els altres tal com són, sense centrar-nos únicament amb els seus defectes ens ho permetrà.

5. Mantenir una bona actitud.
L’actitud és el que determina la nostra felicitat, ja que cadascú és responsable de la seva pròpia felicitat.

La vida és el 10% el que ens passa i el 90% com ens ho prenem.

Reivindicació femenina

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, data que fou instaurada per l’ONU l’any 1975, tot i que si tirem enrere en el temps ens adonem que la data té més història. Ja que l’any 1857 un grup de treballadores tèxtils va sortir al carrer de Nova York per protestar per les condicions en que treballaven. Amb el temps es van succeir diferents protestes similars fins que l’ONU va oficialitzar la data. És remarcable l’any 1909, en el que 129 dones van morir dins de la fàbrica on treballaven quan el seu propietari va prendre foc mentre les dones estaven dintre exigint els seus drets laborals.

Llegeix més...

No et creguis els teus pensaments

Sovint al despatx escolto històries de persones que estan angoixades, que pateixen, persones a qui els hi agradaria viure de forma més tranquil·la tot i que no saben com, i de vegades fins i tot els hi costa poder imaginar-se una vida diferent a l’actual.

Llegeix més...

A què jugues?

A la vida podem encarar tot el que fem des de 2 posicions aparentment semblants i alhora completament diferents.
Em refereixo a l’actitud de Guanyar i a l’actitud de no perdre.

Llegeix més...

Psicologia de les masses

Estem vivint temps molt convulsos a tots els nivells i especialment a nivell polític. S’estan donant molts despropòsits que no sabem ben bé on ens portaran; i en la intenció de poder entendre aspectes que de forma aïllada són totalment incomprensibles, he volgut referenciar al sociòleg que fou pioner en estudiar la Psicologia de les masses, Gustave Le Bon, qui va escriure un llibre titulat de la mateixa manera: Psicologia de les masses.

Llegeix més...

Com vèncer la solitud de l’emprenedor

Quan algú decideix emprendre és conscient que haurà de passar per diferents etapes i moments difícils en els que haurà de travessar dubtes, incerteses, pors.

Sota el meu parer, hi ha un aspecte que sol agafar de forma imprevista la majoria dels emprenedors, especialment en estadis primerencs, i és: la solitud.

Precisament la persona que emprèn pot sentir-se inicialment com un home/dona orquestra, on ho fa tot sol/a. I això impacta en la presa de decisions, estratègia i tàctica a seguir, inversions a fer, etc.

Llegeix més...

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC