PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L’autoexigència en el lideratge femení

Fa pocs dies va tenir lloc el 7è Congrés de Dones d’Empresa, que va ser un gran èxit d’assistència. Des d’aquí la meva felicitació a tot l’equip i persones que han fet possible aquest èxit.
Hi ha una realitat prou comú amb les dones que lideren: Tenen una elevada autoexigència.
Aquí aprofito per fer una distinció entre:
Autoexigència constructiva: aquella que ens ha portat on som a dia d’avui. Aquella que ens fa tirar endavant, voler superar-nos, aconseguir objectius, reconèixer èxits, etc.

Llegeix més...

A l’ull de l’huracà

Vivim en un món incert, d’això no hi ha cap dubte. De fet, sempre ha estat així, l’únic que no ens n’adonàvem. No érem conscients.
Tots els esdeveniments de l’últim any no han fet més que accelerar aquesta sensació i ens han empès més que mai en un entorn VUCA.
Pot donar la impressió d’estar immersos en l’espiral d’un huracà, format per cansament, incertesa, soledat, pressa... tot i que també bellesa, esperança i confiança.

Llegeix més...

La vida ens empeny a créixer

He arribat a la conclusió que la finalitat de la vida no és altra que convertir-nos en la nostra millor versió.
Perquè això sigui possible ens hem d’atrevir a ser nosaltres mateixos, sense màscares. Hem de fer un treball interior per reconèixer-nos a nosaltres mateixos, transcendir la programació de l’ego i sortir a la llum amb la nostra grandesa. I aquest és un pas que costa molt donar: fa molta por. I, de fet, totes les passes que la vida ens demana donar no són altra cosa que canvis d’enfocament per passar de la por a l’amor. En un sentit més pràctic és deixar de posar l’atenció a la por, al problema, a allò que no funciona i posar-la a la solució.

Llegeix més...

El procés de materialització d’objectius per una vida plena

A la vida tot depèn del nivell de coherència que es tingui.

La materialització o creació de les coses comença a la ment, amb una sola idea. Doncs “allò visible es crea en allò invisible”.

Per possibilitar aquesta materialització física ha d’haver coherència. És a dir, que el pensament, l’emoció, la paraula i l’acció estiguin totalment alineats al que es pretén aconseguir.

Llegeix més...

2020: Any de paradoxes

Sens dubte aquest és un any que serà recordat per tots nosaltres i també per les futures generacions. Estem vivint un moment històric, dels que es plasmen en els llibres escolars i s’estudien… i això no deixa de ser alhora fascinant.

Cert és que el balanç que se’n pot treure d’aquest 2020 és molt particular. A nivell global ha estat nefast, per les vides que s’han perdut i l’impacte econòmic tan gran que ha tingut a nivell mundial. Persones que han perdut feina, negocis tancats, subsistència, contradiccions… realment l’escenari és molt trist.

Llegeix més...

Ésser integrat: ésser conscient

No som éssers humans vivint
una experiència espiritual
sinó que som éssers espirituals
tenint una experiència humana.

La dimensió espiritual és quelcom oblidat en els països occidentals.
Fa un temps quan em vaig endinsar a desenvolupar aquesta vessant em vaig adonar que cada vegada som més les persones que ens sumem a donar-li importància a aquesta dimensió humana. Però, que generalment es porta d’amagat, en silenci, i només compartit en petits grups, precisament per por al judici d’altri.
L’espiritualitat, que no religió, és un procés de consciència en el que es reconeix la vida com un procés d’evolució per viure connectats a la nostra ànima i distingir-la de l’ego, la part que genera sofriment a les persones.
D’aquesta manera, podem distingir entre dos tipus de persones:

Llegeix més...

 Ja és a la venda el número 116

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu