PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Creadors del nostre destí

A les classes de lideratge que imparteixo, normalment els alumnes venen a buscar tècniques, recursos i també alguna recepta sobre com gestionar a les persones dels seus equips. I en canvi, es troben amb el següent començament:

Per poder liderar als altres abans t’has de liderar a tu mateix.
Frase que comporta una gran responsabilitat personal i possiblement incomoditat també.
Una persona que és capaç de liderar les seves emocions és capaç de liderar-se a sí mateixa.
Som éssers emocionals i podem marcar una gran diferència en la nostra persona quan sabem gestionar les nostres emocions.

Els líders més grans són aquells que independentment de les circumstàncies aconsegueixen aixecar-se i seguir endavant malgrat les situacions viscudes. Aquestes persones inspiren a d’altres que els segueixen, i la raó per la qual poden inspirar és perquè han aconseguit liderar les seves emocions. Han estat capaces de generar emocions positives, de fortalesa o esperança darrera de situacions negatives, de rebuig o traïció per exemple, mentre altres persones en la mateixa situació sentirien decaïment, frustració, victimisme, etc.

En el nostre dia a dia és fàcil viure situacions que ens facin sentir frustrats, desanimats... i si deixem que aquestes emocions ens dominen també serà fàcil que abandonem els nostres objectius.

Les persones que son capaces de donar-li la volta a aquestes emocions negatives i son capaces de generar les emocions que volen, són les que es lideren a sí mateixes.
Està comprovat que més del 90% de les decisions que prenem son emocionals, (encara que les passem després pel filtre de la lògica). Com a conseqüència, les emocions influeixen directament en les decisions que prenem.

Així doncs, per liderar-nos hem de gestionar les nostres emocions, que alhora són les que ens fan prendre decisions, i per tant influeixen en els resultats que obtenim a la vida.

Si ho volem fer bé, haurem de començar a re-programar la ment. Haurem de trencar pensaments limitants per poder sentir les emocions que millor impactin en el nostre futur.

Els pensaments limitants funcionen com un termòstat, pel que sempre obtindrem uns resultats similars. I, si per alguna raó comencem a millorar-los, serem capaços de sabotejar-nos. Aquesta és la principal raó per la que hem de trencar i substituir les creences limitants, per poder accedir a nous resultats.

Liderar-se a un mateix és la capacitat de canviar els pensaments limitants per generar les emocions correctes, poder liderar el procés emocional i crear el nostre destí.

Dia Internacional de la Felicitat

Dia internacional de la Felicitat, així anomenen les Nacions Unides al 20 de març, com a reconeixement del paper que juga la felicitat en les persones d’arreu del món.

He volgut contribuir a aquest fi i poder oferir el meu punt de vista sobre la Felicitat. Per mi la Felicitat és una decisió que implica estar disposats a fer tot allò necessari per ser més feliços i canviar. I justament en aquest punt radica la seva complexitat, ja que moltes vegades busquem una millora immediata i la Felicitat no va d’això.

Llegeix més...

Reivindicació femenina

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, data que fou instaurada per l’ONU l’any 1975, tot i que si tirem enrere en el temps ens adonem que la data té més història. Ja que l’any 1857 un grup de treballadores tèxtils va sortir al carrer de Nova York per protestar per les condicions en que treballaven. Amb el temps es van succeir diferents protestes similars fins que l’ONU va oficialitzar la data. És remarcable l’any 1909, en el que 129 dones van morir dins de la fàbrica on treballaven quan el seu propietari va prendre foc mentre les dones estaven dintre exigint els seus drets laborals.

Llegeix més...

No et creguis els teus pensaments

Sovint al despatx escolto històries de persones que estan angoixades, que pateixen, persones a qui els hi agradaria viure de forma més tranquil·la tot i que no saben com, i de vegades fins i tot els hi costa poder imaginar-se una vida diferent a l’actual.

Llegeix més...

A què jugues?

A la vida podem encarar tot el que fem des de 2 posicions aparentment semblants i alhora completament diferents.
Em refereixo a l’actitud de Guanyar i a l’actitud de no perdre.

Llegeix més...

               PENEDÈS DATA           

                L'INFOGRÀFIC             

 Ja és a la venda el número 82

 
OPINIÓ

El primer de l'any FEGP
Isidre Also Torrents
Disfuncions i altres malalties 
Martí Sistané Planella
La sentència de "La Manada" i l'opinió pública
Daniel Iborra Fort
Les claus de la internacionalització 
Gemma Beltran Aniento
Creadors del nostre destí
Begoña Cartagena Font
  

Cava en liquidació

Eric Enguita Albet
El valor d'un premi
Daniel Lafuente
Ostentació
Agustí Romeo Huguet

Hola RGPD 

Jordi Ventura Massó

Una visió de la realitat
Dolors Marín Tuyà