ACONSEGUIR UNA INFORMACIÓ VERAÇ, Al SERVEI DELS CIUTADANS 

“A mi sempre em van ensenyar que tenir un periodisme independent, solvent i honest és fonamental per a la democràcia, ja que la informació veraç redueix i fins evita, els abusos i la incompetència del poder polític”.

Els mitjans de comunicació han tingut tanta importància en la confecció de la cultura política que els he dedicat bastants articles.

VALORAR ALS PARTITS POLÍTICS COM FEM AMB LES EMPRESES DE GESTIÓ

Una fórmula per a aconseguir un major consens entre la societat civil és la d’objectivar l’anàlisi de la gestió pública desplaçant-lo a les funcions de l’Estat que ens són vitals: la imposició i el deute públic, la creació d’ocupació, les pensions, la qualitat dels serveis públics i les prestacions socials, la independència judicial…

Molts mitjans estan en la labor de donar preferència a temes que ens divideixen i així ens tenen entretinguts en el trivial i enfrontats, evitant que ens ajuntem en el fonamental.

 

LA NECESSÀRIA RECONVERSIÓ DEL NOSTRE RÈGIM AUTONÒMIC 

L’1 de novembre de 1988 vaig publicar l’article La revolució de la vida política a Espanya sobre el que suposaria el procés d’integració en la política espanyola.
“Quan ens vam començar a ocupar de la C.E.E. a finals de 1987 vam fer l’advertiment que ens trobàvem davant un procés històric de tanta importància política i social com ho va ser, en el seu temps, la formació dels diferents Estats.

UN PROJECTE D’ESTAT EFICIENT

“Un poble que és incapaç de seleccionar, de controlar i de corregir als seus dirigents polítics, no mereix queixar-se dels resultats negatius de la seva gestió”.

 El 30 de novembre de 1990, vaig publicar l’article “L’Estat com a gestor eficient” en el qual feia una proposta per a millorar la qualitat de l’Estat com a gestor  i aconseguir una democràcia eficient. Després l’he reproduït moltes vegades tenint cada vegada més èxit, sense que, fins ara,  hagi vist que formi part de la cultura i reivindicació ciutadana una proposta que té tanta acceptació.

“Una democràcia eficient és la que procura que estiguin els més qualificats en l’acompliment de les funcions públiques i sobretot en les situacions més difícils, en les quals els errors solen ser catastròfics per als ciutadans. En les democràcies del tercer món, l’estat és el botí del que guanya les eleccions i els càrrecs es nomenen i mantenen per altres criteris que la competència”.

 Ja és a la venda el número 121

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic
i rebràs totes les notícies en un sol correu